Kevés munkával szeretnél isteni desszertet? Ez a gesztenyetorta meggyel biztos siker lehet!

Ha karácsony, akkor gesztenye, ha gesztenye, akkor süti, ha süti, akkor nem akarunk vele sokat vesződni, de legyen látványos és finom. Tádám!

Egy gyors tésztás alap, egy isteni, krémes és édes gesztenyetöltelék és egy pár falat savanykás meggy teszi ezt a sütit tökéletessé. Nem lesz nagy adag, ha sok vendéget vársz, akár duplázhatod is a mennyiséget. 

Nyami.
Nyami.ivanmateev

Hozzávalók 6 személyre

A tésztához

  • 5 darab tojás
  • 5 evőkanál liszt
  • 0.5 mokkáskanál
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

A gesztenyekrémhez

  • 30 deka gesztenyemassza (cukrozott)
  • 15 deka vaj
  • 1 csapott mokkáskanál
  • 1 teáskanál rum
  • 2 evőkanál meggylekvár
  • 1.5 deci tejszínhab felverve
  • 2 nagy evőkanál porcukor
  • 1 bögre meggy

A vaníliakrémhez

  • 3 deci tej
  • 1 zacskó vaníliás pudingpor
  • 1 mokkáskanál
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 deka fehér csoki, vízgőz fölött felolvasztva
  • 10 deka vaj
Recept idők

Elkészítés:

Állítsd össze a piskóta tésztáját úgy, hogy szétválasztod a tojásokat, a fehérjét felvered, és ha már kemény, összeforgatod a többi, egymással eldolgozott hozzávalóval. Öntsd 20-24 centi átmérőjű tortaformába, és előmelegített sütőben 150 fokon 10-15 perc alatt süsd meg. Ha kihűlt, felezd el úgy, hogy két kör alakú piskótát kapj. 

Keverj krémet a gesztenyéből, rumból, puha vajból, felvert tejszínből, cukorból és sóból, majd forgasd meg benne a lecsöpögetett meggyet. Kend meg az egyik lapot a lekvárral, és mehet rá a krém, majd a másik lap a krém tetejére.

A vaníliás bevonathoz készíts egy sűrű pudingot a tejből, cukorból és a pudingporból, majd mehet bele a felolvasztott fehér csoki, a só és a vaj is. Dolgozd el alaposan, majd vond be a háromnegyedével a tészta oldalát és tetejét. A maradékból nyomózsákkal díszítheted a torta tetejét, amit ehető csillámmal, szelídgesztenye-morzsával, csokireszelékkel, durvára tört mogyoróval, olvasztott csokival és meggyel is klasszul ki tudsz dekorálni. 

A gesztenye sokoldalúbb, mint gondolnád A gesztenye sokoldalúbb, mint gondolnád

Variációkat mutatunk gesztenyés krémlevesre, mártásra és desszertre.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Maradékmentés okosan: készíts barackos csirkeragut a megmaradt aszalt gyümölcsökkel

Ha kezdő vagy a konyhában, akkor is menni fog ez a gyors csirkés fogás, amit egyszerű párolt rizzsel vagy forró vajban átforgatott, zsályás házi gyúrt tésztával érdemes tálalnod.

2020. december25., 06:28

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Ebben van a bejglicsücskök helye: narancsos-sajtkrémes bejgli pop cake

Ez a sütinyalóka mákos, gesztenyés és akár diós bejgliből is összedobható. Csak törd morzsásra az alapanyagokat, adj hozzá klassz, narancsos aromákat és mártsd kedvenc csokid felolvasztott változatába. A gesztenyésnek akár a fehér csokis matchabevonat is jól áll.

2020. december26., 06:04

Könnyű és különleges: tárkonyos pulykaragu szőlővel és mascarponéval

Ha idén ünnepekkor viszonylag könnyű ételekben gondolkodsz, készítsd el ezt a pulykaragut szőlővel. Fűszeres bulgur, de akár egy kevés baconnel feltuningolt barna rizs is remekül illik hozzá.

2020. december23., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek