Egyszerű, ünnepi vendégváró: parmezános sajtgolyók snidlingbundában

Szeretjük, mert egy kicsit izgalmasabb, mint néhány szelet keksz és sós mogyoró, mégis hamar elkészül, és azok a vendégek is örülnek majd neki, akik nem rajongói az édes vendégváró falatkáknak.

Tálald kekszfalatokon, retek- vagy uborkaszeleteken, mindenhogy kibír néhány órát, sőt akár előző nap is elkészítheted. Snidling helyett forgathatod rózsaborsba, parmezánba és szárított fűszerekbe is, így sokféle változatát készíted el ugyanannak a finomságnak.

Manduladarába forgatva is finom.
Manduladarába forgatva is finom.Alleko

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 15 deka túró
  • 15 deka natúr sajtkrém
  • 3 evőkanál reszelt parmezán
  • ízlés szerint só, fehér bors
  • 1 csokor snidling apróra vágva
  • 1 teáskanál langyos méz
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd össze a hozzávalókat egy villával vagy robotgéppel, sózd és borsozd ízlés szerint. Ezek után, ha szeretnéd, fűszerezd szerecsendióval, friss petrezselyemmel, oregánóval vagy tárkonnyal. (Egyféle fűszer bőven elég lesz, de natúr változatban is isteni.) Ezek után forgasd meg az apróra vágott snidlingben, és szúrd fogpiszkálókra vagy színes műanyag pálcákra. Ha van kedved, próbáld ki a juhtúrós és a manduladarába forgatott változatokat is. 

Kiderült, melyik a legegészségesebb sajt Kiderült, melyik a legegészségesebb sajt

Sajtozz nyugodtan, de nem mindegy, melyiket eszed.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ennek az ünnepi diós sültnek minden vega vendég örülni fog

Már csak egy nagy adag gravy, vörösáfonya-szósz és egy finom vajas krumplipüré kell mellé, ha pedig még elegánsabbá tennéd, barackos ragut és narancshéjjal ízesített hercegnőburgonyát kínálj köretnek.

2020. december18., 06:08

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Ezek a halfasírtok tökéletesek akár karácsonyra is

Előételként, szendvicsbe, de édesburgonyacsipsszel és lilaburgonya-pürével akár különleges főételként is tálalhatod ezeket a pikk-pakk összedobható, egészséges falatokat. Snidlinges-szerecsendiós majonézt érdemes kínálnod mellé.

2020. december23., 06:04

Maradék szárnyasból is finom a karácsonyi Cobb-saláta

Egy kevés maradék főtt gesztenye és aszalt gyümölcs is került ebbe a karácsonyi maradékmentő tálba, nem is bántuk meg.

2020. december23., 06:04

Ebben van a bejglicsücskök helye: narancsos-sajtkrémes bejgli pop cake

Ez a sütinyalóka mákos, gesztenyés és akár diós bejgliből is összedobható. Csak törd morzsásra az alapanyagokat, adj hozzá klassz, narancsos aromákat és mártsd kedvenc csokid felolvasztott változatába. A gesztenyésnek akár a fehér csokis matchabevonat is jól áll.

2020. december26., 06:04

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek