Ne keresd tovább a legfinomabb pogácsa receptjét! Itt a tökéletes, vajas-túrós pogi karácsonyra!

Leteszteltük, ebben nem fogsz csalódni! <3

Sajnos a krémes, szaftos, tartalmas és puha fogásoknak legtöbbször ára van, amit valahol a egészség oltárán kell feláldoznunk. A vétkest legtöbbször úgy hívják, hogy vaj, esetünkben pedig a titok része a túró, és a csak éppen annyi sütés, amennyi kell. Cserébe a pogi nem lesz száraz morzsagalacsin, sem bolti, papírszerű izé, vagy levegőből valahogy összeállt, egy óra múlva már száraz asztaldísz. Helyette nagyon könnyű, puha és sűrű vajas-túrós falatkákat sütsz majd. Mondanám, hogy eláll, de úgysem marad belőle. 

Azonnal elfogy.
Azonnal elfogy.

Hozzávalók 1 adaghoz:

  • 1 csomag túró (25 deka)
  • 1 púpozott bögre liszt (a hagyományos, 2 és fél decis)
  • 1 kocka puha vaj (10 deka)
  • 1 teáskanál
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 10 gramm élesztő (friss)
  • 2 darab tojás
  • 1 evőkanál tejföl
  • 0.5 deci tej
Recept idők

Persze hogy mindannyiunknak más a tökéletes pogácsa receptje, de abban talán megegyezhetünk, hogy a igazi pogácsák könnyű, mégis sűrű, puha finomságok, amik nemcsak arra jók, hogy valami sörkorcsolya azért legyen, hanem annyira finomak, hogy akár mások is elkérik a receptjét. Ezért hoztuk most egy nagyon egyszerű és tényleg isteni receptet, amihez igyekeztünk az alapanyagokat is úgy összeválogatni, hogy ne kelljen semmit mérni, és mindenből úgy kerülhessenek bele az adagok, ahogy éppen a boltokban kapható.
Feldobhatod 2-3 evőkanál édeskés sült hagymával, baconkockákkal, esetleg füstöltpaprika-porral is, na és persze sajttal, olívával vagy tepertőkrémmel. Mutatjuk az alapreceptet!

Elkészítés:

Adj a friss élesztőhöz egy fél deci langyos tejet és a cukrot, majd tedd langyos helyre, amíg a tészta alapanyagit összekevered.

Keverd össze a túrót a puha vajjal és a sóval egy robotgéppel, majd mehet hozzá egy tojás és egy evőkanál tejföl is. Ezek után keverd el benne a lisztet és a fél deci tejben, cukorral felfuttatott élesztőt. Nagyon lágy tésztát kapsz, dolgozd össze jól, majd letakarva tedd langyos helyre legalább 40 percre. Nálam a langyos sütőbe kerül letakarva. 
Ezek után alaposan kilisztezett deszkára borítsd, majd szaggasd ki, kend le tojással, és előmelegített, 190 fokos sütőben (pogácsák méretétől függően) süsd 20-35 percig. 

Nálunk 35-40 darab kicsi pogácsa lett belőle, amelyek 20 percet voltak a 190 fokos sütőben. Amint megsült, azonnal vedd ki, és vedd le a tepsiről, mert másképp tovább sül az alja, azt pedig nem akarjuk.
 

Teszt: ezek a termékek nem is méltóak a pogácsa névre
Teszt: ezek a termékek nem is méltóak a pogácsa névre

Kóstolónk rávilágított, hogy a multis croissant-nál csak egyvalami rosszabb: a multis sajtos pogácsa.

Tovább »

Még több recept

Ezt a tepertős pogácsát egyszerűbb összedobni, mint gondolnád

Ha szereted a tepertőt, gazdagítsd a pogácsákat egy adaggal. Melegen a legfinomabbak, egy-egy kanál sűrű, házi szilvalekvárral.

február18., 06:00

Kevert túrós narancshéjjal – mandulalikőrös baracklekvárral tálald

A túrós sütik nekünk bármikor jöhetnek. Ha te is ilyen nagy rajongója vagy a savanykás ízeknek, dobd össze ezt a narancsos változatot, és mandulalikőrös baracklekvárral a tetején tálald.

április11., 10:44

Maradt egy kevés gesztenye? Narancslikőrös gesztenyebonbonokat készíts belőle!

A két ünnep között talán több idő jut a gasztro-kézműveskedésre, és ha neked is akad fél órád, dobd össze ezeket a falatkákat a maradék adag gesztenyéből. A narancslikőrt akár mandulással is helyettesítheted, azzal is nagyon finom lesz a végeredmény.

2020. december24., 06:24

A tojásos nokedlit csalánnal és olvadt sajtokkal is érdemes kipróbálnod

A csalán szuperegészséges, remek smoothie-k alapanyagaként és pestókban is elrejthető, de még jobb, ha bazsalikommal elkeverve a nokedli tésztájába forgatod.

április13., 10:24

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Mandulás joghurtsüti – egy adag mandulalikőrrel elkevert sajtkrémmel a tetején tálald

Még egy remek kevert süti, ami akkor lesz a legfinomabb, ha a tetejét egy kevés porcukorral és mandulalikőrrel elkevert natúr sajtkrémmel tálalod, majd mandulaszeleteket szórsz a tetejére.

április14., 12:52

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.