Ezzel kínáld meg a vendégeket idén karácsonykor: mandulás tojáslikőr

A tojáslikőrrel egy kicsit ki tudjátok kerülni a desszertkérdést, úgy, hogy közben egy nagyon tipikus ünnepi italt kortyolgattok. A mandulaaromától extra különleges íze lesz, és nagyjából annyira finom, hogy érdemes egyből dupla adagban elkészítened.

Nagyon itatja magát ez a trükkös kis likőr, érdemes vele óvatosnak lenni, mert nem kell sok belőle ahhoz, hogy az emberből előjöjjenek a húszéves sérelmek is karácsony szent napján. Ha a gyerekeket sem akarod kihagyni a jóból, készítsd el nekik a madártej sűrű és finom tejes levét, így ők is kóstolhatnak valamit, ami a ti italotokhoz hasonlít.

 

GettyImages-186852491
kajakiki

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 4 deci tej
  • 3 deci tejszín
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 teáskanál mandulaaroma
  • 0.5 mokkáskanál
  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 darab tojássárgája
  • 2.5 deci vodka
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd össze a tejszínt a tejjel, majd mehetnek bele az aromák és a só is. Keverd el a tojásokat a porcukorral, majd vízgőz fölött sűrítsd be a keveréket egy hőálló tálban. Ha ezzel megvagy, add hozzá a tejet és a vodkát, töltsd üvegekbe, és már el is készültél. Két kisebb üvegnyi krémes, mandulás likőr lesz belőle, ami behűtve a legfinomabb. 

Vendégváró és gasztroajándék is lehet, és akár mandulatejből is készítheted. 

Növényi tejek tesztje: szokjuk a müzliízű kávét Növényi tejek tesztje: szokjuk a müzliízű kávét

Tönköly, kamut, rizs, zab és szójatejet kóstoltunk kávéval. Csak azért, hogy tudjuk, lehet-e helyettesíteni velük a tejet. Tejeskávéhoz a szója és rizsitalt ajánljuk, a többit sajnos nem erre találták ki.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Még egy isteni karácsonyi maradékmentő szendvics, édes és sós ízek kombinációjából

Egy nagy kanál narancslekvár és szerecsendió dobja fel ezt a klassz szendvicset, nem is kell mellé más, csak néhány maradék sültpulyka-szelet és pár salátalevél.

2020. december25., 06:28

Készíts klassz fasírtot a karácsonyi maradékokból!

Ha maradt egy kevés darált hús a töltött káposztából és egy kevés aszalt gyümölcs a sütemények alapanyagai közül, ezt a finomságot dobd össze!!

2020. december24., 06:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Ennek az ünnepi diós sültnek minden vega vendég örülni fog

Már csak egy nagy adag gravy, vörösáfonya-szósz és egy finom vajas krumplipüré kell mellé, ha pedig még elegánsabbá tennéd, barackos ragut és narancshéjjal ízesített hercegnőburgonyát kínálj köretnek.

2020. december18., 06:08

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek