Ezzel kínáld meg a vendégeket idén karácsonykor: mandulás tojáslikőr

A tojáslikőrrel egy kicsit ki tudjátok kerülni a desszertkérdést, úgy, hogy közben egy nagyon tipikus ünnepi italt kortyolgattok. A mandulaaromától extra különleges íze lesz, és nagyjából annyira finom, hogy érdemes egyből dupla adagban elkészítened.

Nagyon itatja magát ez a trükkös kis likőr, érdemes vele óvatosnak lenni, mert nem kell sok belőle ahhoz, hogy az emberből előjöjjenek a húszéves sérelmek is karácsony szent napján. Ha a gyerekeket sem akarod kihagyni a jóból, készítsd el nekik a madártej sűrű és finom tejes levét, így ők is kóstolhatnak valamit, ami a ti italotokhoz hasonlít.

 

GettyImages-186852491
kajakiki

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 4 deci tej
  • 3 deci tejszín
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 teáskanál mandulaaroma
  • 0.5 mokkáskanál
  • 5 evőkanál porcukor
  • 5 darab tojássárgája
  • 2.5 deci vodka
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd össze a tejszínt a tejjel, majd mehetnek bele az aromák és a só is. Keverd el a tojásokat a porcukorral, majd vízgőz fölött sűrítsd be a keveréket egy hőálló tálban. Ha ezzel megvagy, add hozzá a tejet és a vodkát, töltsd üvegekbe, és már el is készültél. Két kisebb üvegnyi krémes, mandulás likőr lesz belőle, ami behűtve a legfinomabb. 

Vendégváró és gasztroajándék is lehet, és akár mandulatejből is készítheted. 

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek