Nagyon itatja magát ez a trükkös kis likőr, érdemes vele óvatosnak lenni, mert nem kell sok belőle ahhoz, hogy az emberből előjöjjenek a húszéves sérelmek is karácsony szent napján. Ha a gyerekeket sem akarod kihagyni a jóból, készítsd el nekik a madártej sűrű és finom tejes levét, így ők is kóstolhatnak valamit, ami a ti italotokhoz hasonlít.
Hozzávalók 2 adaghoz
- 4 deci tej
- 3 deci tejszín
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 1 teáskanál mandulaaroma
- 0.5 mokkáskanál só
- 5 evőkanál porcukor
- 5 darab tojássárgája
- 2.5 deci vodka
Elkészítés:
Öntsd össze a tejszínt a tejjel, majd mehetnek bele az aromák és a só is. Keverd el a tojásokat a porcukorral, majd vízgőz fölött sűrítsd be a keveréket egy hőálló tálban. Ha ezzel megvagy, add hozzá a tejet és a vodkát, töltsd üvegekbe, és már el is készültél. Két kisebb üvegnyi krémes, mandulás likőr lesz belőle, ami behűtve a legfinomabb.
Vendégváró és gasztroajándék is lehet, és akár mandulatejből is készítheted.