Kéksajtrajongók, figyelem! Pulyka almás-kéksajtos szósszal, rózsaborsos gnocchival

Nem mindenki szereti a kéksajtot, de aki igen, az majdnem biztos, hogy nagy rajongója. Nekik hoztunk egy szuper kéksajtos-almás pulykasültet, ami frissen pirított dióval és ezzel az egyszerű, rózsaborsos körettel azért elég elegáns kis lakoma lesz.

Az egész mellé elég egy adag gnocchi vagy burgonyapüré, amit sóval és durvára őrölt rózsaborssal szórhatsz meg. Ez a pofonegyszerű, de különleges köret tökéletes kísérője lesz a krémes-kéksajtos húsnak.

Ez egy kicsit megpirult a sütőben.
Ez egy kicsit megpirult a sütőben.zoranm

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka pulykamellfilé
  • 15 deka rokfort, gorgonzola vagy stilton sajt
  • 1.5 deci tejszín
  • ízlés szerint só, bors és fokhagymapor
  • 4 kisebb alma, felkockázva
  • 2 evőkanál olaj és vaj a sütéshez
  • 1 csésze pirított dió a tetejére
Recept idők

Vágd csíkokra a pulykát és fűszerezd be sóval, borssal és fokhagymaporral. Hevítsd fel a zsiradékot, és ha már forró, dobd bele a pulykacsíkokat, majd 3-4 perc után mehet mellé az apró kockákra vágott alma is. Hagyd puhulni fedő alatt 10 percig a keveréket, majd morzsold alá a sajtot és öntsd hozzá a másfél deci tejszínt. Adj még neki két percet, hogy a sajt elolvadjon és el is készültél.

Amikor egy kicsit kihűlt, sózd és borsozd a keveréket, ha szükséges, aztán szórd meg a pirított dióval. Az így elkészült ragut tálald frissen főtt, rózsaborssal megszórt gnocchi mellett, de akár (házi) tésztával is kínálhatod.

Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Klasszikus új ruhában: pimpeld a franciasalátát sült pulykával, friss zellerrel és ementálival

Ha szereted a franciasalátát és szívesen összedobnál belőle valamit, ami már vacsorára is teljes értékű fogás, keverd el sült pulykacsíkokkal, sajttal, friss zellerrel és almával.

2021. január29., 06:04

Kéksajtos tészta dióval és csirkével – friss zöldalma-kockákkal a tetején a legfinomabb

Alig fél óra alatt elkészül ez a remek, különleges fogás, amiből nálunk az almakockák sem maradnak ki. Ha te kevésbé izgalmasabb változatban szeretnéd, a diós-csirkés-sajtos változatot dobd össze!

2021. július13., 12:52

Egyszerű vacsora: pulykaszeletek erdei gombás, aszalt barackos raguval

A sovány pulykahús segít abban, hogy a diétád könnyebben betartsd, ez a ragu ráadásul elég izgalmas ahhoz, hogy ne kelljen hozzá semmi más, csak egy adag frissen párolt rizs.

2021. január30., 06:04

Ebben van a maradék sajtok helye: gyors, sütőporos kenyér sajttal és fűszerekkel

Reggelire és a vacsora mellé is remek ez az egyszerű sütőporos kenyér, ami annyira talán nem puha és levegős, mint élesztővel és kovásszal készült társai, cserébe egy gyors keverés és egy rövid sütés után már szeletelheted is.

2020. december26., 06:04

Ez a diós-kéksajtos saláta tökéletes gyors ebéd és vacsora lehet

A dió és a sajt kombinációja jóllaktat, de ha ez még nem lenne elég, egy kevés sült bacont is szórunk a tetejére. Nekünk ez a tökéletes munkahelyi ebéd, ami reggel is percek alatt összedobható, a helyszínen már csak néhány pirítóskockát kell hozzákeverned.

2021. január10., 06:04

Almás-kéksajtos melegszendvics – ötperces különlegesség reggelire vagy vacsorára

Ha te is annyira rajongod az egyszerűen összedobható, mégis különleges ízkombinációkat, amikhez nem kell a világ végéig elzarándokolnod a hozzávalókért, ezt a remek szenyát próbáld ki!

2021. július12., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek