Egzotikus, ünnepi halétel: fűszeres, kókusztejes halcurry

Vannak, akik minden karácsonykor ugyanazt ennék, és olyanok is, akik imádnak kipróbálni valami újat minden egyes évben. Nekik készültük ezzel az egzotikus halcurryvel.

Egyébként miért várnál az ünnepekig, akár ma este is összedobhatod! Egyszerű és a kókuszos szafttal nagyon különleges vacsora lehet, amihez már csak egy kis párolt rizs kell, és ha szereted a csípőset, akkor egy adag csilipehely a tetejére.

Milyen szépek így.
Milyen szépek így.santhosh_varghese

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 deka tengeri hal
  • 1 darab lime leve és héja
  • 1 kisebb doboz kókusztej (1-2 deci)
  • 1 vöröshagyma, felkockázva
  • ízlés szerint fokhagymapor, só és bors
  • 1 mokkáskanál koriander és curry
  • 1 nagy evőkanál vaj
  • 1 deci zöldségalaplé
  • 1 csipet gyömbér
  • 2 megtisztított paradicsom felkockázva
  • 2 szál zöldhagyma zöld szára apróra vágva
  • 1 mokkáskanál barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Dobd a forró vajra a hagymát, majd 5 perc után a fűszereket, ízesítőket, végül öntsd fel az alapével és a kókusztejjel. Sózd és borsozd a keveréket, majd ha már forró, mehet bele a hal és a paradicsom is. Főzd úgy 8-10 percig, és ha elkészült, akkor tedd hozzá a fél lime levét, a lime héját és a zöldhagyma zöld szárát. Hosszabb lével (több alaplével) levesként is tálalhatod.

kapcsolódó India íze, avagy ahány ház, annyi curry
India íze, avagy ahány ház, annyi curry

Nem köri, hanem kari, de mindegy, hogyan ejted, a receptje sem kőbe vésett. Minden vidéken más fűszerekből áll.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mézes-narancsos tengeri hal – hideg lencsesalátával még tartalmasabb

Egy jó kis tartalmas nyári fogás, ami a kissé narancsos-snidlinges hideg lencse mellett lesz igazán finom.

2021. augusztus1., 10:24

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Nyári rizottó hallal és lime-mal

A rizottó készítését érdemes megtanulnod, mert parmezánnal, szarvasgombával, spárgával vagy aszalt paradicsommal ízesítve is nagyon finom lesz. Ahogy ez a halas változat is, amit nyári hangulatban, egy kis lime-mal a tetején készítettünk el.

2021. június22., 10:24

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Tészta hallal és cukkinivel

Egy nagy adag parmezánt nem érdemes kihagynod a tetejéről, és ha még krémesebbé tennéd, mascarpone és tejföl keverékével lesz rajta legfinomabb a szósz.

2021. június9., 12:52

Mustra