Ha megadnád a módját: baconbe tekert szűzpecsenye vörösáfonyás gombaraguval és hercegnő burgonyával

Ha valami nagyon menő, szuperelegáns ételt készítenél az idei ünnepekre, ezzel a fogással kimaxolhatod a luxust.

Azért szeretjük, mert ha beesik egy vega vendég, ő is príma fogást kap a hercegnő burgonyával kínált gombaragunak köszönhetően. A többieknek pedig ott lesz az egész mellé a baconos szűzpecsenye is. Tartalmas, fűszeres és millió ízzel teli ebéd vagy vacsora lesz, nem is kell mögé semmilyen nehéz desszert, elég egy finom rumos zselé vagy egy könnyű, gyümölcsös pohárkrém.

Már csak a köret hiányzik.
Már csak a köret hiányzik.Kondor83

Hozzávalók 4 személyre

A húshoz

  • 1 kiló sertésszűz
  • 20 szelet bacon
  • ízlés szerint paprika, fokhagymapor, só és bors
  • 3 evőkanál olaj

A burgonyához

  • 1 kiló burgonya
  • 0.5 deci tejszín
  • 1 evőkanál vaj
  • ízlés szerint só, bors és szerencsendió
  • 3 tojás

A gombához

  • 3 bögre erdeigomba-keverék, összevágva
  • olaj a sütéshez
  • 1 kisebb csésze aszalt vörösáfonya
  • só és bors
  • 2 deci tejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
Recept idők

Keverd el az olajat alaposan a fűszerekkel és kend be vele a húst. Tekerd be a szalonnaszeletekkel, majd mehet a sütőbe. Öntsd alá a fűszeres zsiradékot, süsd negyed órán át úgy 180 fokon, majd fordítsd rajta egyet és úgy is adj neki még maximum ugyanennyit. 

A gombákat dobd néhány kanál forró olajra, sózd és borsozd meg őket, majd 8-10 perc után mehet hozzá a tejszínnel elkevert keményítő is. Keverd meg néhányszor és ha besűrűsödött, add hozzá az áfonyát és sózd meg egy kicsit, ha még szükséges. 

A burgonyát főzd meg, majd csinálj belőle egy egyszerű kruplipürét a vajjal, a tejszínnel, sóval, szerecsendióval és borssal. Ehhez add a tojásokat, és ha elkészültél, habzsákból nyomj belőlük a sütőpapírra, majd süsd őket mérettől függően úgy negyedórán át.

Vargányás sertésszűz - elegáns, de egyszerű Vargányás sertésszűz - elegáns, de egyszerű

Ha valami finomat szeretnénk feltálalni, de nem szeretnénk rá vagyonokat költeni, sem órákig főzőcskézni.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Parmezános-baconös rizottó cukkinivel: isteni fogás, ami után alig kell mosogatnod

A rizottó annyiban szakácsbarát fogás, hogy cserébe azért, hogy folyamatosan kevergetned kell, mert csak akkor lesz igazán krémes, rengetegféleképpen variálható és egyetlen nagyobb serpenyőben elkészül, így a mosogatás is gyorsan megvan utána.

2021. október26., 11:24

Körte-gouda-bacon szendvics – izgalmas kombináció, ami barna kenyérben lesz a legtökéletesebb

Csak süsd össze a bacont a körtével, és meglátod, milyen jól illenek egymáshoz a sós és a ropogós-édeskés alapanyagok.

2021. július4., 10:44

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

2022. február20., 12:56

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Baconnel és borsóval készül az egyik legfinomabb, langyos tavaszi saláta

A bacon és a zsenge, édeskés zöldborsó remek párosítás, nem is kell melléjük semmi más, csak vékonyan szeletelt Grana Padano sajt, egy kevés vaj és friss rukkola.

2021. április27., 12:52

Pirítós kéksajtos almaraguval és baconnel

A reggeli kenyérszeleteknek nem kell mindenképpen sajtos-sonkásnak vagy épp fokhagymás-vajasnak lennie, könnyen készíthetsz fantáziadús fogást belőlük. Már mutatunk is egy remek, francia hangulatú receptet, ami egy kis tárkonytól lesz igazán különleges.

2021. augusztus28., 12:52

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek