Egy könnyű halas fogás: Tonhalfasírtok articsókás capresével, friss olasz fűszerekkel

Jól fog esni egy nehéz malacsültes-töltött káposztás nap után az ünnepek között egy ilyen könnyű fogás vacsorára, aminek alig van szénhidráttartalma, mégsem tűnik egy kompromisszumos, ízek nélküli, extradiétás vacsorának. Merthogy nem is az, hanem egy jó kis fűszeres, de könnyű fogás.

Egyszerű fasírtok, krémes mozzarella, rengeteg friss koktélparadicsom, és persze az articsóka, amitől az egész különleges lesz. Benne van a hal, ami ünnepekkor kötelező, kicsit izgalmasabb is, mint egy hagyományos, sült halas fogás, miközben tulajdonképpen akár nyár közepén is simán befalnánk vacsorára.

Egy kis olívaolajjal és balzsamecettel a legfinomabb.
Egy kis olívaolajjal és balzsamecettel a legfinomabb.knape

Hozzávalók 2 személyre

A fasírtokhoz

  • 2 doboz olajos tonhalkonzerv lecsöpögtetve
  • ízlés szerint fokhagymapor, só és bors
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa vagy zabpehely
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál citromhéj
  • 1 mokkáskanál mustár és majonéz
  • 1 evőkanál újhagyma zöldje és petrezselyem apróra vágva

A salátához

  • 2 marék rukkola
  • 20 deka mozzarella
  • 1 nagy bögre koktélparadicsom
  • 1 evőkanál bazsamecet
  • 1 üveg articsóka olajban
  • ízlés szerint só és bors
  • a tálaláshoz olívaolaj
  • 1 evőkanál friss bazsalikom és oregánó
Recept idők

A saláta összetevőt vágd egy-egy tányérra és ízesítsd sóval, borssal és a balzsamecettel, majd szórd rájuk a friss fűszereket. A fasírthoz a legegyszerűbb, ha az összetevőket egy aprítógépbe teszed annyi morzsával, amennyit felvesz, vagyis amivel könnyen formázható lesz. Süsd meg forró olajban, és mehetnek langyosan a salátakeverék mellé. Szuper olaszos, fűszeres fogás lesz belőle. Ha marad másnapra néhány fasírt, pirítsd meg egy zsömle két oldalát kevés fokhagymás olívaolajban, kend meg majonézzel, és készíts belőle szendvicset jó sok zöldséggel. 

 

Íme a fasírt felpimpelve: gesztenyés-áfonyás húsgolyók Íme a fasírt felpimpelve: gesztenyés-áfonyás húsgolyók

Főleg azok járnak vele jól, akik nem a konyhaművészetek szerelmesei, mert ez a fogás a kezdők számára is elronthatatlan.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Fehérbab-tonhal saláta – egy nagy adag oregánóval lesz igazán egzotikus

Jó kis görögös hangulatú salátát hozunk, amiből annak szezonjában soha nem hagyjuk ki a friss kaprot sem. Még egy fogás, amitől nem kopogtat majd a délutáni kajakóma, mégis estig ellát elég energiával.

2021. március3., 06:00

Még egy isteni karácsonyi maradékmentő szendvics, édes és sós ízek kombinációjából

Egy nagy kanál narancslekvár és szerecsendió dobja fel ezt a klassz szendvicset, nem is kell mellé más, csak néhány maradék sültpulyka-szelet és pár salátalevél.

2020. december25., 06:28

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Almás tonhalas szendvics – különleges gyors vacsora percek alatt

Néhány ropogós, édes falat a pirított rozskenyér szeletek között és máris izgalmasabb szendvicset dobtál össze, mint a hagyományos sonkás-sajtos, vagy vajas-szalámis.

2021. március6., 12:52

Ebben van a bejglicsücskök helye: narancsos-sajtkrémes bejgli pop cake

Ez a sütinyalóka mákos, gesztenyés és akár diós bejgliből is összedobható. Csak törd morzsásra az alapanyagokat, adj hozzá klassz, narancsos aromákat és mártsd kedvenc csokid felolvasztott változatába. A gesztenyésnek akár a fehér csokis matchabevonat is jól áll.

2020. december26., 06:04

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek