Fine dining otthon, 5 perc alatt: kapros-ricottás kaviárkrémmel töltött füstölt lazac

Irigyeid talán parasztvakításnak hívnák, de csak azért, mert nem nekik jutott eszükbe egy olyan menő előétel és vendégváró, ami ennyire ünnepi és ilyen egyszerűen elkészíthető.

Nem is kell hozzá más, csak egy adag füstölt lazac, ricotta és kapor, ám ha szereted a különleges ízeket. juhtúróval, füstöltpaprika-porral vagy érett sajtokkal is feldobhatod a krémet. Dúsíthatod snidlinggel, kaliforniai paprikával, főtt pasztinákkal vagy uborkával is. Mutatjuk az alapreceptet!

GettyImages-116211173
ivanmateev

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 deka füstöltlazac-szeletek
  • 1 nagy pohár ricotta
  • 1 nagy teáskanál tejföl
  • 1 teáskanál kapor
  • 2 evőkanál lazackaviár
  • ízlés szerint só és fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

Nem lesz nehéz dolgod: keverd el a ricottát a tejföllel és a fűszerekkel, majd egy-egy kanállal tölts a lazaccsíkokba. Tekerd fel és állítsd fel a kis szeleteket, mehet rájuk egy kevés kaviár is. Tálald citromszeletekkel, barna kenyérrel vagy sós keksszel. Innentől kezdve tényleg nem lehet szitokszó a parasztvakítás. Ez a fogás úgy menő, elegáns és finom, hogy közben hagy ünnepelni és a fontos dolgokkal tölteni az időt.

Ha úgy érzed, helyezd el egyenként egy-egy hatalmas tányéron, szórd meg arannyal, ezüsttel és egyéb indokolatlanságokkal, adj neki egy flancos francia nevet (például: poisson et toutes sortes d'ingrédients étranges), így már kész is a home made fine dining. 

Hal elegánsan: narancsszószos sült lazac, kapros hercegnőburgonyával Hal elegánsan: narancsszószos sült lazac, kapros hercegnőburgonyával

A narancsos lazac ismert fogás, ám nálunk krémes, fűszeres narancsszósszal készül majd, és a hercegnőburgonyát is feldobtuk egy kis kaporral, hogy még különlegesebb legyen.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ezek a klassz lazacfasírtok hamburgerben és paradicsomos tészta mellett is tökéletesek

Kedvencünk egy adag házi tészta tetején, amihez paradicsomszószt készítünk, majd fekete olívával és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.

2021. február28., 06:00

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Lazac vörös pestóval – ennél nem kell gyorsabb és elegánsabb fogás

A jó minőségű húsok ízét nem érdemes erős aromákkal elnyomni, néhány kivétel mégis akad: a pesto, a szarvasgomba és a parmezán azért elfér bármelyik mellett. Ha citromosan, fokhagymásan már ettél belőle eleget, próbáld ki ezt a paradicsomos változatot is.

2021. szeptember21., 12:52

Lazacos raguleves borsóval és fokhagymával – egészséges és isteni fogás

Ha csak egy kevés lazac van otthon, de összedobnál belőle egy remek kétszemélyes vacsorát, készítsd el ezt a sűrű levest, amit mi fokhagymával és friss kaporral dobtunk fel.

2021. május23., 12:52

Mézes-narancsos tengeri hal – hideg lencsesalátával még tartalmasabb

Egy jó kis tartalmas nyári fogás, ami a kissé narancsos-snidlinges hideg lencse mellett lesz igazán finom.

2021. augusztus1., 10:24

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek