Ezzel biztos lesz a siker: gyors és egyszerű harcsapaprikás túrós csuszával

Éves halfogyasztásunk legnagyobb része karácsony körül fogy el, pedig ez a szupergyors és egyszerű paprikás akár a hétköznapok egy-egy tartalmas ebédje, vacsorája is lehetne. Az pedig már tényleg a gasztroistenek ajándéka, hogy ennyire jól illik hozzá a másik kedvencünk, a túrós csusza.

Az a legjobb benne, hogy szuper magyaros fogás, amit akár ünnepekkor is tálalhatsz, mert nem olyan nehéz, tartalmas étel, mint, mondjuk, egy nagy adag marhasült, krumplival. Vegáknak kínáld a csuszát tejföllel és túróval, húsevőknek a finom, paprikás, hagymás szószban főtt halat, egy nagy adag tejföllel és friss petrezselyemmel megszórva.

Nem csak ünnepekkor finom.
Nem csak ünnepekkor finom.vichie81

Hozzávalók 3 személyre

  • 50 deka harcsafilé (ízlés szerinti darabokra vágva)
  • 1-1 darab apróra vágva vöröshagyma, TV-paprika, zöldpaprika, paradicsom
  • 1 nagy evőkanál libazsír
  • ízlés szerint só és bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél pohár tejföl (ha tejfölösen szereted, mehet bele az egész)
  • 3-4 evőkanál liszt (a forgatáshoz és egy evőkanál a sűrítéshez)
  • 1 nagy evőkanál fűszerpaprika

A csuszához

  • 30 deka csuszatészta
  • 15 deka túró
  • 10 deka füstölt húsos szalonna
Recept idők

Elkészítés:

Sózd be a halszeleteket egy kicsit, majd forgasd meg lisztben, utána süsd a zsiradékon minkét oldalukat 2-3 percig. Az apróra vágott zöldségeket dobd a visszamaradt, forró zsiradékba, adj nekik úgy 8-10 percet. Ezek után jöhet a keverékhez fűszerpaprika, öntsd fel 4 deci vízzel. Ha a keverék felmelegedett, mehetnek bele a halszeletek még kb. 5-10 percre, addig keverd el a tejfölt a liszttel, a legvégén pedig sűrítsd be vele a keveréket. (Egy kicsit kanalazz át a telfölbe a forró léből, és a már langyos tejfölös liszt kerüljön a paprikásba, így nem lesz csomós.) Ha már nem forró a paprikásod, kóstold meg, majd sózd, borsozd ízlés szerint. 

A csuszához piríts egy kis föstölt szalonnát, forgasd meg benne a frissen főtt csuszatésztát, majd jöhet a túró, azzal szintén keverd el. 

Édesen vagy sósan? Igazságot a túrós csuszának! – Szavazz! Édesen vagy sósan? Igazságot a túrós csuszának! – Szavazz!

A magyar gasztronómia egyik legmegosztóbb kérdését tesszük föl. Szavazz!

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Maradt egy kis mézeskalács? Készíts belőle téli pohárkrémet!

Téli kedvencünk, a narancslekvár ebben a desszertben is remek, ha van otthon egy nagy adag mézeskalács, mártsd narancslikőrös szirupba, és dobd össze ezt a szuper desszertet.

2020. december27., 06:04

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Gyors ünnepi édesség: császármorzsa vörösboros szilvaraguval, téli fűszerekkel

Egy kis gyömbér és fahéj pont elég ebbe a klassz gyümölcsös raguba, de még izgalmasabbá teheted frissen tört fekete borssal és szerecsendióval.

2020. december18., 06:08

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek