Csirkemájpástétom vaníliás gyümölcscsatnival és vajas kaláccsal – előételnek és vacsorára is szuper

Milyen jó, ha épp van otthon egy hetven dekás libamáj, ami lassan megsüthető, vagy készíthető belőle egy adag terrine vagy egy jó kis burger. Ám nem csak a liba májából készíthető finomság, mutatjuk, mit kezdj a szárnyasmájjal, hogy menő, izgalmas pástétom legyen belőle!

Mi most egy egyszerű pástétomreceptet mutatunk, amivel viszonylag költséghatékonyan lesz egy szuper fogásod. Ám ha van kedved és időd, meghámozott mangó- és narancsszeletekből és zselésítőből készíthetsz hozzá fűszeres csatnit. Elég hozzá egy-egy kanál barna cukor, só, fehérborecet, szegfűszeg, vanília és fahéj, majd egy nagy kanál vajon puhítsd meg a fűszerekkel a kis gyümölcsszeleteket. Ugyanezt almából, birsalmából is megcsinálhatod, így már tényleg csak egy nagy szelet puha kalács kell ahhoz, hogy egy laza, de elegáns ünnepek között tálalt vacsora legyen belőle.

Mutatjuk, hogyan készülhet hozzá egy egyszerű, de isteni pástétom!

De jól néznek ki!
De jól néznek ki!margouillatphotos

Hozzávalók 3 személyre

  • 30 deka csirkemáj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 6 deka vaj
  • ízlés szerint majoranna, petrezselyem, fekete bors, só
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Néhány evőkanál olajon tedd fel sülni a felkockázott vöröshagymát, majd kis lángon mehet rá a máj is, úgy 10 percre. Hamar elkészül, ha megszúrva már nem véres, akkor készen van. A sütés felénél mehet hozzá a felkockázott fokhagyma is. (Ha van otthon néhány kocka bacon, és szeretnél még izgalmasabb ízt adni a májnak, azt is ezen a ponton tedd hozzá.)

Amikor a máj elkészült, fűszerezd, sózd és borsozd, majd mehet az aprítógépbe a vajjal. Felhasználás előtt legyen egy ideig szobahőmérsékleten. Apróra vágott aszalt gyümölcsökkel, szilvalekvárral, erdei gombákkal is feldobhatod. 

 

kapcsolódó Fonott kalács, húsvétra
Fonott kalács, húsvétra

A húsvétban az egyik legjobb dolog a kalács. A házi mindig tuti siker, amit visszatapsol a család.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Krémes, fűszeres gombapástétom – fekete olívát is karikázz a kenyérszeletekre

Valamiért ez a remek gombás fogás nagyon finom néhány karika fekete olívával és pár apró kockára vágott, aszalt paradicsommal. A kesernyés és édeskés ízek klasszul kiegészítik az erdei gombák aromáját.

2021. szeptember7., 12:52

Ez a gesztenyés-vörös áfonyás kalács tökéletes lesz húsvétra

A sűrű, aromás gesztenyemasszát nem csak karácsony könyékén érdemes felhasználnod. Tökéletes a húsvéti kalács ízesítőjeként, de a téli smoothie-ban vagy gyors kekszek alapanyagaként is nagyon finom. Legjobb barátja egy nagy kanál feketecseresznye-lekvár, ezzel érdemes megkóstolnod az elkészült kalácsszeleteket.

2021. március27., 12:52

Ebben van a bejglicsücskök helye: narancsos-sajtkrémes bejgli pop cake

Ez a sütinyalóka mákos, gesztenyés és akár diós bejgliből is összedobható. Csak törd morzsásra az alapanyagokat, adj hozzá klassz, narancsos aromákat és mártsd kedvenc csokid felolvasztott változatába. A gesztenyésnek akár a fehér csokis matchabevonat is jól áll.

2020. december26., 06:04

Kalács még izgalmasabban? Rumos mazsolával és naranccsal is próbáld ki!

Ha felnőtteknek készítesz kalácsot, kóstold meg ezt a rumos-mazsolásat. Ha a rum nem a legjobb barátod, amarettóval vagy narancslikőrrel is készítheted.

2021. március27., 10:44

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Fehér csokis-grillezett körtés kalácspuding – így mentsd meg a megszáradt falatokat!

A maradék kalács megmentésére nincs is jobb módszer egy adag kalácsfelfújtnál. Ha még nem próbáltad, jó, ha tudod, hogy kenyérrel is működik, de húsvét körül maradékmentő fogásként is remek.

2021. április3., 10:24

Mustra