Szuper leves alig fél óra alatt: brokklikrémleves füstölt hallal

Egy brokkoli, tejszín és egy kis adag füstölt hal is elég ahhoz, hogy egy izgalmas levest dobj össze, ami ráadásul nemcsak ízekben, hanem vitaminokban és jótékony ómega-3-ban is gazdag. Mutatjuk, hogyan!

Szuper néha egy-egy adag frissen sült lazac, és estig tudnánk enni a kaviáros falatokat és a szavasgombás brownie-t is, de talán nem kell mindig a menőzés. Mutatjuk, hogy készíts ünnepi fogást a hűtőben árválkodó brokkoliból és a füstölt halszeletekből. Ha a karácsonyi halászlét bonyolultnak találnád, kínáld a halat ebben az egészséges változatban!

Egészséges és a hal is illik hozzá.
Egészséges és a hal is illik hozzá.Derkien

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kisebb fej brokkkoli
  • 1 burgonya
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 8 deci alaplé
  • 2 deci főzőtejszín
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 csésze füstölt halszeletek csíkokra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit, burgonyát és a fokhagymát vágd apróra, majd tedd fel főni az alaplében. Úgy 20 perc után, ha megfőttek, pürésítsd botmixerrel, aztán mehet bele a tejszín és ha úgy érzed, akkor só és bors. Tálaláskor helyezd mellé vagy a tányérba a halszeleteket. Néhány csepp tejszínnel is díszítheted a levest. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek