Egy újabb változat a karácsonyi halra: citromos, tárkonyos tészta tejszínnel és frissen sült hallal

Már csak egy karika citrom kell a tetejére: szuper fogás készíthető egyszerű, frissen sült halból és tésztából is úgy, hogy arra még költened sem kellett túl sokat. Ha marad egy kevés sült hal ebédről, ezzel akár vacsorára is tálalhatod.

Ha a tárkonyt nem szereted, bazsalikommal is helyettesítheted, a lényeg a tejszín a krémes tésztán és a friss citrusos aroma a hal mellett. Könnyű fogás, ami nem várja el, hogy sokat dolgozz vele a sikerért.

Imádjuk.
Imádjuk.ShyMan

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 szelet halfilé
  • só és fehér bors ízlés szerint
  • 1 biocitrom héja és leve
  • 1 deci tejszín
  • 1 teáskanál tárkony
  • 1 nagy bögre fussili (vagy más olasz tészta)
  • a sütéshez olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 gerezd fokhagyma felaprítva
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg az előre besózott és citromozott halat néhány perc alatt a közepesen forró, fokhagymás olajban, majd tedd félre. (Halból a lazactól a harcsáig sokfélét választhatsz ehhez a fogáshoz. )

Főzd meg a tésztát sós vízben, majd amint elkészült, locsold meg tejszínnel, keverd el egy kanál puha vajjal, szórd meg a citrom héjával és tárkonnyal. Ha már langyos, mehetnek rá a halszeletek (akár falatnyi darabokra vágva) és egy kis citromlé meg fehér bors. Ugye milyen egyszerűen dobtál össze egy könnyű és nem mindennapi, tárkonyos-citrusos halas fogást?

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek