Ha a tárkonyt nem szereted, bazsalikommal is helyettesítheted, a lényeg a tejszín a krémes tésztán és a friss citrusos aroma a hal mellett. Könnyű fogás, ami nem várja el, hogy sokat dolgozz vele a sikerért.
Hozzávalók 2 személyre
- 2 szelet halfilé
- só és fehér bors ízlés szerint
- 1 biocitrom héja és leve
- 1 deci tejszín
- 1 teáskanál tárkony
- 1 nagy bögre fussili (vagy más olasz tészta)
- a sütéshez olaj
- 1 evőkanál vaj
- 2 gerezd fokhagyma felaprítva
Elkészítés:
Süsd meg az előre besózott és citromozott halat néhány perc alatt a közepesen forró, fokhagymás olajban, majd tedd félre. (Halból a lazactól a harcsáig sokfélét választhatsz ehhez a fogáshoz. )
Főzd meg a tésztát sós vízben, majd amint elkészült, locsold meg tejszínnel, keverd el egy kanál puha vajjal, szórd meg a citrom héjával és tárkonnyal. Ha már langyos, mehetnek rá a halszeletek (akár falatnyi darabokra vágva) és egy kis citromlé meg fehér bors. Ugye milyen egyszerűen dobtál össze egy könnyű és nem mindennapi, tárkonyos-citrusos halas fogást?