Halászlé helyett valami izgalmas: zellerkrémleves citromos-csípős garnélával

Karácsonyi változatban egy kis garnélával dobtuk fel ezt az édeskés, krémes fogást. A kis fűszeres rákfalatokkal könnyű, de mégis különleges leves lett belőle.

Ha valaki a családban nem szeretné a zellert, karfiolból vagy a még semlegesebb fehérrépából is elkészítheted, úgyis minden sikert a kis garnélafalatok zsebelnek majd be ebben a fogásban.

Imádni fogod.
Imádni fogod.lucentius

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 zeller felkockázva
  • 2 kisebb darab burgonya
  • fél fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál vaj
  • 7 deci zöldségalaplé
  • 2 deci tejszín
  • 1 teáskanál barna cukor
  • ízlés szerint só és fehér bors
  • 2 bögre garnéla
  • 1 mokkáskanál bazsalikom
  • 5 evőkanál édes-csípős szósz
  • 1 kanál étkezési keményítő
  • 2 evőkanál növényi olaj
Recept idők

Elkészítés:

Forgasd meg a kis kockákra vágott zöldségeket 1 evőkanál vajban, öntsd fel az alaplével, ízesítsd a barna cukorral, sóval és fehér borssal. 20 perc után pürésítsd botmixerrel, majd mehet hozzá a keményítővel elkevert tejszín, azzal is keverj rajta néhányat, amíg besűsűrödik. Kóstold meg és ízesítsd, ha még szükséges. 

Süsd a megtisztított rákokat 8-10 percig a 2 evőkanál vaj és olaj keverékén (a méretüktől függ az elkészítési idejük), majd forgasd meg az édes-csípős szószban és szórd meg bazsalikommal. Kanalazd a levesek tetejére, így már el is készültél. Ha a garnélás változatban megunnád, próbáld ki csíkokra vágott füstölt hallal tálalva! 

Egyszerű luxus: kókuszbundás garnéla Egyszerű luxus: kókuszbundás garnéla

A garnélát kókuszreszelékkel tuningolt bundában rántottuk ki pillanatok alatt. Rákot fagyasztva bármelyik hiperszuperben vehetünk már.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Narancsos sütőtökkrémleves – pancettakockákkal lesz a legfinomabb

A kicsit édes, kicsit savanyú, téli hangulatú levesben a sós szalonnakockák nagyon izgalmas kontrasztot adnak.

2021. november15., 07:04

Isteni, őszi tökleves baconnel: gyors recept hétköznapokra

A sütőtök egy kisebb háztartásban megsütve általában annyi szeletet eredményez, amivel az ember nem biztos, hogy azonnal megbirkózik. Másnap még finom, de már nem sült tökként fogyasztanád, akkor jöhetnek a remek turmixok, sütemények, vagy ez a remek, őszi leves. Levesbetétként egy kis bacon és pirított dió keveréke került bele, de fűszeres tökmaggal is TÖKéletes.

2021. október15., 12:52

Egyszerű és elegáns fogás: szarvasgombás burgonyakrémleves

A krumplileves egészen addig egy remek menzás és hó végi recept, amíg nem kerül bele egy kevés szarvasgombaolaj és tejszín. Utána már az ünnepi asztalon is gond nélkül megállja a helyét.

2021. november17., 07:04

Toszkán leves articsókával és parmezánnal – ezt fél óra alatt összedobod

Ha szereted az olasz fogásokat, de spórolnál a szénhidrátokkal, akkor neked találták ki ezt a remek, zöldséges levest. Azt nem állítanánk, hogy a burgonyás finomságból teljesen hiányoznak majd a kalóriák, de semmi pasta, semmi pizza, csak rengeteg zöldség és kétféle sajt adja a leves gerincét, így nyugodtan mehet a házi szakácskönyv egészséges receptek fejezetébe.

2021. október5., 09:20

Ezt a remek, húsos ragulevest dobd össze a hétvégén!

Citrommal és tárkonnyal ízesítettük ezt a remek ragulevest, amit ha még gazdagabbá tennél, egy kis házi csipetkét is főzz bele.

2021. október24., 07:32

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek