Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington-bélszín gesztenyével és pármai sonkával

Ha tudod a szabályokat, a Wellington elkészítése nem ördöngösség. A lényeg, hogy minden hozzávaló friss és jó minőségű legyen, meg persze az, hogy ne süsd túl ez a finomságot.

Ebben a változatban a klasszikus, fűszeres gombatöltelék mellé egy kis édeskés főtt gesztenye is kerül. Ezt borítja majd a húst a friss levelestészta-réteg alatt.

Nincs is ennél finomabb.
Nincs is ennél finomabb.Dar1930

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 deka bélszín
  • 10 deka szárított vargánya
  • 3 evőkanál dijoni mustár
  • 30 deka leveles tészta
  • fél csomag natúr gesztenyepüré
  • ízlés szerint só és bors
  • 10 deka pármai vagy serrano sonka
  • 1 evőkanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

A gombás-gesztenyés borításhoz kerüljenek a gombák az aprítógépbe, sózzuk, borsozzuk, ezek után egy kanál vajon megpirítjuk, majd jöhet hozzá a natúr gesztenyepüré.

A bélszínt lehártyázzuk, majd azt is megsózzuk és megborsozzuk. Egy kisebb serpenyőben az olajat felforrósítjuk, majd a húst belerakjuk, és körben megpirítjuk minden oldalát. Ezek után mustárral azonnal vékonyan megkenjük.

Egy vágódeszkára vastagabb folpackot fektetünk, rátesszük a sonkaszeleteket úgy, hogy a széleik fedjék egymást, majd a gesztenyés gombapépet egyenletesen elkenjük rajta. Az elősütött bélszínt a közepére tesszük, aztán a folpack segítségével úgy tekerjük fel, hogy a gomba és a sonka beburkolja a húst. A folpackba csomagoljuk, így mehet a hűrőbe úgy negyedórára.

A leveles tésztát alumíniumfúliával befedett vágódeszkára tesszük, majd a közepére téve belecsomagoljuk a húst. Tojássárgájával lekenjük. Ilyenkor lehet óvatosan bevagdosni is egy kicsit a tetejét, hogy még szebb legyen. 20 percig sütjük 200 fokra előmelegített sütőben, majd további 15 percig 180 fokon, persze a sütési idő attól is függ, mennyire átsülten szeretnéd a belsejét.

kapcsolódó Profi séf mutatja, hogyan készíts zseniális marhahúst. Videó!
Profi séf mutatja, hogyan készíts zseniális marhahúst. Videó!

Egyszerű és finom receptek hétköznapi hozzávalókból, két profi séftől.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Heti tunkolós egészségesen: ez a gesztenyés hummusz biztosan ízleni fog

Paprika, uborka, zeller, de akár alma is mártogatható ebbe a remek, téli hangulatúhummuszba, ami a gesztenye édeskés aromájától lesz igazán különleges. Jól megy hozzá a szerecsendió és egy kevés gyömbér is és azzal sem tévedhetsz, ha egy nagyon kevés gesztenyemézet is locsolsz erre a remek mártogatósra.

2021. november10., 12:52

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Gesztenyés palacsinta – nálunk vörösboros-meggyes raguval készült

Egy remek desszert hétvégére, ami étcsokoládés-rumos öntettel és pirított dióval lesz a legfinomabb. Ha vendégek jönnek, ezt dobd össze – éppen elég elegáns az összes ebédhez és vacsorához, mégsem kockáztatsz vele sokat, hiszen a palacsintát mindenki szereti.

2021. október31., 12:20

Még egy isteni karácsonyi maradékmentő szendvics, édes és sós ízek kombinációjából

Egy nagy kanál narancslekvár és szerecsendió dobja fel ezt a klassz szendvicset, nem is kell mellé más, csak néhány maradék sültpulyka-szelet és pár salátalevél.

2020. december25., 06:28

Maradékmentés okosan: készíts barackos csirkeragut a megmaradt aszalt gyümölcsökkel

Ha kezdő vagy a konyhában, akkor is menni fog ez a gyors csirkés fogás, amit egyszerű párolt rizzsel vagy forró vajban átforgatott, zsályás házi gyúrt tésztával érdemes tálalnod.

2020. december25., 06:28

Mustra