Azt hitted, bevállalós vagy? Próbáld ki a jókant, a japán vörösbabzselét gesztenyével!

A japán édességek nem elsősorban cukorból és lisztből, hanem zöldségekből, virágokból, rizslisztből és zöld teából készülnek, visszafogottan cukrozva. Nagyon izgalmasak, főleg azoknak, akik nyitottak arra, hogy egy-két ismert alapanyagot új formában is kipróbáljanak. Például az azukibabot.

Íme a jókan, ami csak néhány egyszerű összetevőből készül: pürésített babból, cukorból és agaragarból. Egy kis főtt vagy kandírozott gesztenyétől pedig még érdekesebb lesz az egész. Az agaragar növényi alapú zselésítő, így akár kalandvágyó vegánoknak is elkészítheted ezt a desszertet. 

Ön bevállalja?
Ön bevállalja?Fotó: bonchan

Hozzávalók 4 személyre:

  • 400 gramm azukibab pürésítve
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 gramm agaragar
  • 1 csésze főtt (kandírozott) gesztenye
  • 3.5 deci víz
  • fél mokkáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel a vizet, és ha már forró, oldd fel benne a zselésítőt. Ezek után mehet hozzá a cukor, a só és a bab, majd keverj rajta párat, utána kerüljön a formába. Itt helyezd bele a gesztenyeszemeket is, és várd meg, amíg kihűlve zselészerűvé válik. Szuperizgalmas, nem túl édes, de nagyon egzotikus desszert lesz belőle. 

Wabi sabi: japán út a belső békéhez
Wabi sabi: japán út a belső békéhez

A japán életfilozófia szerint nem kell tökéletesnek lenni.

Tovább »

Még több recept

Ezt már csak megérdemeljük reggelente: omlett erdei gombákkal és parmezánnal

Egy menő változata következik a klasszikus omlettnek, amihez néhány fontos tanácsot is adunk.

november8., 09:20

Babpogácsás vega burger – egy kis BBQ-szósszal lesz az igazi

Egy szelet cheddarral lesz az igazi.

november8., 11:24

Ezt mondd ki, ha tudod: matchás mochi

Jöhet egy kis cseresznyevirágos, babos, zöld teás finomság?

november8., 12:04

Isteni japán sajttorta csak 3 összetevőből: a népszerű 日本のチーズケーキ

Fehér csokis, krémsajtos szuflétorta.

november11., 12:04

Sznoboskodj velünk ma is: Crêpes Suzette

A neve alapján úgy tűnik, hogy egy bonyolult francia desszert, miközben csak egy kis vajas-karamelles narancslikőrben forgatjuk meg, és már kész is.

november5., 12:04

Gourmet-riadó: erdeigomba-krémleves aszalt vörös áfonyával

A finom, fanyar és édeskés áfonya nem kötelező elem, tálalhatod vajban megforgatott csicseriborsóval vagy fűszeres kenyérkockákkal is.

november11., 10:44

Mustra