Azt hitted, bevállalós vagy? Próbáld ki a jókant, a japán vörösbabzselét gesztenyével!

A japán édességek nem elsősorban cukorból és lisztből, hanem zöldségekből, virágokból, rizslisztből és zöld teából készülnek, visszafogottan cukrozva. Nagyon izgalmasak, főleg azoknak, akik nyitottak arra, hogy egy-két ismert alapanyagot új formában is kipróbáljanak. Például az azukibabot.

Íme a jókan, ami csak néhány egyszerű összetevőből készül: pürésített babból, cukorból és agaragarból. Egy kis főtt vagy kandírozott gesztenyétől pedig még érdekesebb lesz az egész. Az agaragar növényi alapú zselésítő, így akár kalandvágyó vegánoknak is elkészítheted ezt a desszertet. 

Ön bevállalja?
Ön bevállalja?bonchan

Hozzávalók 4 személyre

  • 400 gramm azukibab pürésítve
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 gramm agaragar
  • 1 csésze főtt (kandírozott) gesztenye
  • 3.5 deci víz
  • fél mokkáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Tedd fel a vizet, és ha már forró, oldd fel benne a zselésítőt. Ezek után mehet hozzá a cukor, a só és a bab, majd keverj rajta párat, utána kerüljön a formába. Itt helyezd bele a gesztenyeszemeket is, és várd meg, amíg kihűlve zselészerűvé válik. Szuperizgalmas, nem túl édes, de nagyon egzotikus desszert lesz belőle. 

Wabi sabi: japán út a belső békéhez Wabi sabi: japán út a belső békéhez

A japán életfilozófia szerint nem kell tökéletesnek lenni.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Vacsoratipp Valentin-napra: parmezános tészta prosciuttóval és articsókával, krémes sajtszószban

Valentin-nap idén éppen hétköznapra esik, de ha te sem mennél el mellette, és meglepnéd a szerelmed valami finomsággal, ezt a remek tésztát akár kezdőként is összedobod alig 20 perc alatt!

2022. február14., 07:32

Teljes kiőrlésű pizzatészta – a kedvenced egészségesebb változatban

Pakold meg szalámival és mozzarellával, süsd a legmagasabb fokozaton maximum 10 percig, és ha elkészült, szórd meg alaposan bazsalikomlevelekkel.

2022. február18., 10:08

Próbáld ki a csilis babot hús helyett könnyű változatban, padlizsánnal

Ha néha beiktatnál egy-egy egy vega fogást a hagyományos vacsorák és ebédek helyett, kezdd azokkal, amikben ismerős ízekkel találkozol. Ez a ragu rizs mellett és tortillába töltve is finom, de egy adag reszelt sajttal akár melegszendvicset is készíthetsz belőle.

2020. szeptember26., 06:04

Egyszerű fehérbabos ragu – chorizóval és vajas tört burgonya mellett lesz a legjobb

Ebben a gyors fogásban természetesen a chorizo akár egy kevés jó erős házi kolbásszal is helyettesíthető, úgy talán még finomabb lesz.

2021. augusztus19., 12:12

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Percek alatt összedobod ezt a fehérbab-kolbász ragut

Édesburgonya-hajókba töltve vagy sült krumpli mellett egy kis adag gravyvel még mindig nem túl egészségtelen fogás, de ha egy adag párolt fehérrépát és friss rukkolát is adsz hozzá, még jobb, alacsony glikémiás indexszel rendelkező ragu lesz a végeredmény.

2020. október29., 06:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek