Tényleg lesz 4 összetevőből isteni, nutellás sajttorta? Igeen!!

Ha van a gasztronómiának történelmi pillanata, akkor az a négy összetevős, nutellás sajttorta megszületése. Amellett, hogy nincs ennél egyszerűbb édesség, az egész annyira finom, hogy egyáltalán nem tűnik fel, hogy 10 perc alatt dobta össze az ember, mindössze négy alapanyagból. És az sem, hogy úgy egymillió kalória van egy szeletben, de azt majd holnap ledolgozzuk.

Jó, tehát az érvek mellette:

1. Nutella.

2. Sajttorta.

3. Percek alatt elkészül.

4. Nem kell sütni, csak összekeverni.

5. Nem kell mérni semmit. 

6. Nagyon egyszerű összerakni, tényleg egy csimpánz is el tudná készíteni. 

7. Nagyon, nagyon, de tényleg nagyon finom. 

8. Fagyasztható, vagyis megcsinálod, és amikor jönnek a vendégek, reggel kiveszed, tálalás előtt megszórod kakaóporral, és kiosztod a receptjét, amit jó eséllyel mindenki el fog kérni. 

 

Torta és pohárkrém is lehet belőle.
Torta és pohárkrém is lehet belőle.Fotó: KostyLogotheti

Hozzávalók 8 szelethez:

  • 1 közepes üveg Nutella (400 grammos)
  • 4 darab natúr sajtkrém (200 grammos)
  • 2 zacskó keksz (egyenként 150-180gramm)
  • 10 deka olvasztott vaj
Recept idők

Elkészítés:

Törd össze a kekszeket egy aprítógépben, keverd hozzá az olvasztott vajat, majd nyomkodd egy tortaformába úgy, hogy legyen egy kis pereme. Melegítsd fel a nutellát egy kicsit (akár sütőben), és ha már meleg, akkor nagyon jól el tudod dolgozni a négy sajtkrémmel egy kanál segítségével. Öntsd a keveréket a kekszes alap tetejére, már el is készültél. Nyolc hatalmas szelet lesz, vagy 12 óvatos, nyugodtan tedd a legnagyobb tortaformába, elég nagy adag.

Ha két személyre készítenéd, és nem akarsz tortázni, akkor egy doboz sajtkrémből, 3 nagy kanál Nutellával készítsd el a pohárkrémet, amit durvára tört kekszmorzsával tudsz rétegezni, mondjuk, poharakba. Akár eperrel, mangóval is feldobhatod a szinteket.

Klónok harca: van olyan termék, ami képes megszorongatni a Nutellát?

Tesztünk során kilencféle Nutella klónt kóstoltunk meg. Naná, hogy voltak meglepetések.

Tovább »

Még több recept

Halászlé fehérben: tárkonyos-citromos halleves

Ez a tárkonyos, tejszínes halleves egy kis citromhéjjal egy kis tengerparthangulatot hoz a karácsonyi asztalra.

november18., 10:44

Hétvégi luxus: banános-nutellás kalácsfelfújt

A banán-nutella páros ezúttal egy kalácsot kelt életre.

október31., 12:04

Egy klasszikus ünnepi öltözetben: Wellington bélszín gesztenyével és pármai sonkával

Ebben a változatban a klasszikus, fűszeres gombatöltelék mellé egy kis édeskés főtt gesztenye is kerül. Ezt borítja majd a húst a friss levelestészta-réteg alatt.

november18., 09:24

After eight a sütőből: borsmentás brownie

Igen, mentolos!

október25., 10:45

Így készül a szarvasgulyás Visegrádon

Lélekmelengető és gazdag ízű fogás lábszárból.

november15., 09:24

Egy különleges teás édesség: Earl Grey panna cotta

A tea valami nagyon különlegeset csinál ezzel az egyszerű, olasz édességgel.

október29., 10:40

Mustra