Grillezett padlizsán paradicsomlekvárral – már csak egy kis köfte hiányzik mellőle

A paradicsomlekvár általában bazsalikommal készül, mi most extra gyors változatban készítjük, el és fahéjat is aduk hozzá. A padlizsán nagyon finom a fahéjjal, és most azt is megmutatjuk, mivel lesz a szokatlan párosból laktató fogás.

Ez a fogás egy adag köftével (röviden: török fasírt marhahúsból, hagymával és római köménnyel) a legfinomabb, vegáknak kecskesajtot morzsolj a tetejére, majd néhány szelet friss pirítóssal tálald.

És hogy ma is tanuljunk valamit: a padlizsán, művésznevén törökparadicsom voltaképpen gyümölcs, amelyet a paradicsomhoz és az avokádóhoz hasonlóan a leggyakrabban zöldségként használunk fel. Persze nem mindig tesszük jól, mert az avokádóból például remek vegán puding lehet kakaóporral és mézzel, ahogy a paradicsomnak is jól áll az édeskés ízvilág és a fahéj. Már mutatjuk is, hogyan készítsd el!

Egy kis köfte jól illik hozzá.
Egy kis köfte jól illik hozzá.zefirchik06

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 kisebb doboz paradicsompüré
  • 2 hámozott paradicsom kis kockákra vágva
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • ízlés szerint só és bors
  • 0.5 vöröshagyma felkockázva
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 padlizsán
Recept idők

Elkészítés:

Olajozd meg a padlizsánszeleteket, sózd és borsozd őket, majd mehetnek a grillapra.

Amíg sülnek, süsd meg a vajon a felkockázott hagymát néhány perc alatt, majd add hozzá a paradicsomos szósz többi összetevőjét is. Keverj rajta néhányat, vedd le a tűzről, már el is készültél a szósszal, amit a padlizsánszeletek mellé kínálhatsz.

kapcsolódó Szezonja van: rakott padlizsán
Szezonja van: rakott padlizsán

A rakott padlizsán olcsó és kiadós étel, rengeteg ízzel, és ekészíteni sem ördöngősség, fakezűek is bátran nekiláthatnak.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez a zöldségkebab zöldborsós-mustáros mártogatóssal lesz a legfinomabb

Mutatós köret, ami tökéletes arra az esetre is, ha vendégeket vársz. Sokkal szebb, mint egy adag párolt zöldség, pedig lényegében erről van szó. Ha egy kevés sajtkrémbe keversz sült hagymát, mustárt, majd sóval és zöld borssal ízesíted, tökéletes mártogatóst készítettél a zöldségek mellé.

2021. szeptember24., 11:24

Csőben sült olaszos padlizsán pennetésztával és friss parmezánnal

Ha az ember az olasz konyha rajongója, naná, hogy egy idő után észreveszi, hogy ezek az olaszok bizony rengeteg tésztát és pizzát esznek, ami hosszú távon azért lehet, hogy nem a legjobb az egészségünknek. Ha viszont néha beiktatsz ilyen klassz, padlizsános fogásokat, akkor a vitaminbeviteled miatt sem kell annyira aggódnod, miközben ugyanolyan klassz, olaszos ízeket kóstolsz majd.

2021. augusztus22., 10:24

Mai kedvencünk: tejszínes-baconös csirkemellfilé

Egy remek fogás, amelyhez egy nagy adag paradicsomsalátát és frissen sült kenyeret eszünk a legszívesebben.

2022. február17., 10:36

Heti kedvencünk: baconös csirkesaláta mézes-mustáros öntettel

Télen is nagyon finom, főleg akkor, ha az öntetet egy kicsit felmelegíted és langyosan fogyasztod el.

2022. február15., 06:32

Sajtos-mascarponés burgonya tárkonnyal és citrommal

A hagyományos burgonyaköret is lehet jóval finomabb a megszokottnál akkor, ha egy kis adag krémes mascarponét és egy-két izgalmas fűszert is hozzáadsz. Fehér húsok mellett a legtökéletesebb.

2021. szeptember25., 10:24

Grillezettpadlizsán-saláta csicseriborsóval és mandulaszeletekkel

Salátatippekből soha nem elég, főleg nem azokból, amik valóban finomak és nem leszünk tőlük három perc után újra éhesek.

2021. augusztus21., 11:24

Mustra