Szereted a csípőset? Itt a neked való köret! Grillezett ananász csilivel és mézzel

Ez az édes, csípős és kicsit savanykás ananász tökéletes köret a baconbe tekert csirkemájfalatok mellett, de príma vega fogás is lehet egy kis grillezett füstölt sajttal és sáfrányos rizzsel.

Az ananász őshazája feltehetően Paraguay, Európában pedig csak a 15. században lett ismert. Magas vitamintartalmának és a benne található bromelainnek köszönhetően a legegészségesebb gyümölcsök egyike. Gyulladáscsökkentő és emésztésjavító gyümölcsként tartják számon. Ebben a csípős, mézes köretben az a legjobb, hogy feldobja a húsokat és sajtokat, de akár néhány gombóc vaníliafagyit is tehetsz mellé, így tökéletes nyári desszert lesz belőle. 

Melyik köret finom még fagyival és húsokkal is?
Melyik köret finom még fagyival és húsokkal is?4kodiak

Hozzávalók 2 személyre

  • 8 szelet ananász
  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 fél mokkáskanál cayenne-bors
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg az ananászszeleteket a mézes vajban, vagy forgasd meg őket benne, majd tedd a grillrácsra. Nem kell nekik sok idő és magas hőfok sem, 2-3 perc alatt elkészülnek. Amikor egy kicsit megpuhultak, mehet rájuk egy kevés Cayenne-bors vagy csilipehely, így el is készültél a különleges körettel. Ha már bekapcsoltad a grillt, érdemes rátenni néhány percre pár szelet májat, baconszeletekbe tekerve – ezzel a legfinomabb a friss, édeskés és csípős ananász.

Egy adag főtt rizzsel, néhány szem pirított kesudióval és grillezett sajttal menő vega főétel lesz belőle.

Furagyümölcs-kalauz: ananász Furagyümölcs-kalauz: ananász

Minden amit az ananászról tudni kell, és még azt is elmondjuk, hogyan termesszen otthon.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti sajtos-tejfölös: spenótos karfiol burgonyával

Nálunk valahogy mindig marad néhány nagyobb főtt burgonya a saláta készítése után. Ha te is túlgondolod a burgonyamennyiséget néha, a felkarikázott darabokat remekül felhasználhatod egy csípős lecsóban, vagy akár egy-egy olyan remek fogásban is, mint a mai. Könnyű vacsoraként és köretként is tökéletes.

2021. október26., 10:24

Thai hangulatban: garnéla zöldbabbal és ananásszal

Az ananász és a garnéla szuper páros. Mindkét alapanyag imádja a csilit, ahogy mi is, úgyhogy nem is hagytuk ki ebből a fogásból. A garnéla és a bab sem tartalmaz túl sok kalóriát, ezért még diéta alatt is elfér egy kevés rizstészta az elkészült ragu mellett.

2021. március20., 11:24

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Ez a baconös dauphinoise tökéletes köret lesz minden sült hús mellett

A burgonyagratin, avagy a Gratin Dauphinoise egy remek, elegáns francia köret. Állítólag XI. Lajos tette népszerűvé a pofonegyszerű finomságot, amit valahol Lyon környékén, egy fogadóban sütöttek meg neki, akkor még zellerből. Akárhogy is volt, mára ezer változata született, amik közül az egyik legfinomabb ez a baconös-sajtos változat.

2021. március23., 10:24

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek