Az ananász őshazája feltehetően Paraguay, Európában pedig csak a 15. században lett ismert. Magas vitamintartalmának és a benne található bromelainnek köszönhetően a legegészségesebb gyümölcsök egyike. Gyulladáscsökkentő és emésztésjavító gyümölcsként tartják számon. Ebben a csípős, mézes köretben az a legjobb, hogy feldobja a húsokat és sajtokat, de akár néhány gombóc vaníliafagyit is tehetsz mellé, így tökéletes nyári desszert lesz belőle.
Hozzávalók 2 személyre
- 8 szelet ananász
- 2 evőkanál méz
- 1 evőkanál vaj
- 1 fél mokkáskanál cayenne-bors
Elkészítés:
Süsd meg az ananászszeleteket a mézes vajban, vagy forgasd meg őket benne, majd tedd a grillrácsra. Nem kell nekik sok idő és magas hőfok sem, 2-3 perc alatt elkészülnek. Amikor egy kicsit megpuhultak, mehet rájuk egy kevés Cayenne-bors vagy csilipehely, így el is készültél a különleges körettel. Ha már bekapcsoltad a grillt, érdemes rátenni néhány percre pár szelet májat, baconszeletekbe tekerve – ezzel a legfinomabb a friss, édeskés és csípős ananász.
Egy adag főtt rizzsel, néhány szem pirított kesudióval és grillezett sajttal menő vega főétel lesz belőle.
Minden amit az ananászról tudni kell, és még azt is elmondjuk, hogyan termesszen otthon.
Tovább olvasom