A teával kapcsolatos legkorábbi legenda szerint i. e. 2737 körül, miközben Sen-nung kínai császár ivóvizét forralták, a szél néhány levelet az üstbe fújt. Az uralkodó megkóstolta, és ízletesnek találta az italt. Ha a császárnak megfelelt, akkor nekünk is, és bár egy kis tejjel is finom, de sütni-főzni is nagyon érdekes a teával.
Hozzávalók 4 személyre
- 3 filter Earl Grey tea
- 4 deci tejszín
- 1 bionarancs héja
- 15 deka kristálycukor
- 4 tojássárgája
- 2 deci tej
Elkészítés:
A teát és a cukrot öntsd le a felforrósított tejszín és tej keverékével, majd hagyd állni néhány percig. A tojásokat keverd össze egy robotgéppel, majd amikor már a tejszínes keverék nem túl forró, lassan adagold a tojásokhoz. Ezek után gőz fölött hevítsd a keveréket óvatosan, egészen addig, amíg egy kicsit besűrűsödik, ekkor mehet hozzá narancshéj. El is készültél a fagyialappal, aminek innentől kétféle útja lehet.
Mehet a fagylaltgépbe, vagy ha nincs fagyigéped, akkor egy műanyag tálba, amit másfél óránként robotgéppel összedolgozol, egészen addig, amíg megfagy.