Kockázatvállaló ínyencek őszi édessége: narancsos, tejszínes Earl Grey fagylalt

Igen, mi is tudjuk, hogy ősz van és nem kellene már fagyit enni, de teát viszont szabad, és ha úgy vesszük, ez a desszert tulajdonképpen tea. Jó, nagyjából csak annyira, mint amennyire a ketchup paradicsom, vagy amennyire a bor szőlő, ám annyi biztos, hogy az idei ősz igen enyhe, úgyhogy a fagyi is indokolt.

A teával kapcsolatos legkorábbi legenda szerint i. e. 2737 körül, miközben Sen-nung kínai császár ivóvizét forralták, a szél néhány levelet az üstbe fújt. Az uralkodó megkóstolta, és ízletesnek találta az italt. Ha a császárnak megfelelt, akkor nekünk is, és bár egy kis tejjel is finom, de sütni-főzni is nagyon érdekes a teával. 

Szokatlanul meleg az ősz, jöhet a fagyi.
Szokatlanul meleg az ősz, jöhet a fagyi.AnnaPustynnikova

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 filter Earl Grey tea
  • 4 deci tejszín
  • 1 bionarancs héja
  • 15 deka kristálycukor
  • 4 tojássárgája
  • 2 deci tej
Recept idők

Elkészítés:

A teát és a cukrot öntsd le a felforrósított tejszín és tej keverékével, majd hagyd állni néhány percig. A tojásokat keverd össze egy robotgéppel, majd amikor már a tejszínes keverék nem túl forró, lassan adagold a tojásokhoz. Ezek után gőz fölött hevítsd a keveréket óvatosan, egészen addig, amíg egy kicsit besűrűsödik, ekkor mehet hozzá narancshéj. El is készültél a fagyialappal, aminek innentől kétféle útja lehet.

Mehet a fagylaltgépbe, vagy ha nincs fagyigéped, akkor egy műanyag tálba, amit másfél óránként robotgéppel összedolgozol, egészen addig, amíg megfagy.

Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek