Bűnözés következmények nélkül: almáspite-smoothie

Ezt az egészet nem úgy kell elképzelni, mint amikor anyukád rá akart venni arra, hogy egészséges dolgokat fogyassz, ezért a sütihez hasonlította a gyümölcssalátát, csokitortához a zabkását. Ez a tejes-almás-fahéjas turmix tényleg pontosan olyan ízű, mint az almás pite!

Ha az ember gyakran bűnözne almás pitével, akkor elég nagy hátrány, ha el is tudja készíteni. Ám most végre a kezdő szakácsok is kellemetlen helyzetbe kerülhetnek, mivel ez az almáspite-smoothie pontosan ugyanolyan ízű, mint a finom, fahéjas, frissen sült verziója. A folyékony változat mellett szól, hogy vajas tészta helyett egészséges zabbal sűrítjük, így abból sem lesz baj, ha mostantól minden egyes reggel elkészíted. 

 

Mandulatejjel is nagyon finom.
Mandulatejjel is nagyon finom.wmaster890

Hozzávalók 1 személyre

  • 1 kisebb darab alma felkockázva
  • 2 deci forró tej
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 marék apró szemű zab
  • 1 csipet
  • 1 evőkanál cukor vagy méz
Recept idők

Elkészítés:

Tedd a hozzávalókat egy turmixgépbe, majd keverd addig, amíg sűrű és krémes lesz. Ha szeretnél, akkor vaníliakivonatot, citromhéjat, szegfűszeget is adhatsz hozzá, de ezek nélkül is tökéletes lesz.

Az igazi amerikai almás pite Az igazi amerikai almás pite

Pite nélkül nincs ünnep Amerikában. Az almás az igazi klasszikus, érdemes kipróbálni, mert nagyon könnyen elkészül. Nem árt, ha van hozzá vanília fagylalt. Videó.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Almás-mogyoróvajas zabkása – édes reggeli, ami nem dobja meg a vércukorszinted

Ezúttal nem hagyományosan, fahéjjal, hanem egy kevés mogyoróvajjal és friss, reszelt almával dobtuk fel a zabkásánkat. A jó emésztésért egy nagy kanál lenmagpelyhet is tettünk bele.

2021. január15., 06:04

Grillezettalma-saláta – joghurtos öntettel és pirított dióval lesz a legfinomabb

Grillezve egy kissé füstös aromát kap az alma, aminek ízét tökéletesen kiegészíti a dió és a mogyoróvajjal feltuningolt joghurtos öntet.

2021. június5., 12:52

Ez a reggeli zabos-céklás smoothie másnaposságra is tökéletes

Egy kevés citrom és narancs is került bele, hogy pótold a vitaminokat, és a zabot sem hagytuk ki, hogy jó sokáig eltelítsen ez a klassz reggeli ital.

2021. január3., 06:04

Imádod az almás édességeket? Készítsd idén a kalácsot kedvenc gyümölcsöddel!

Bizony, az alma a kalács töltelékeként megállja a helyét. Mit megállja, az egyik legfinomabb kalácsféle ez a kelt tésztás-fahéjas finomság, amihez csak egy meleg mézes tej kell, és kész a tökéletes hétvégi reggeli.

2021. március28., 10:24

Mustáros-almás csirke fehérboros raguval – házi, gyúrt tészta tetején érdemes tálalnod

Egy kevés mustár jól áll az édeskés almafalatoknak és a pasztinák is fontos eleme a ragunak, ami jól harmóniába hozza a két egészen különböző ízt. Egy kevés mascarponétól pedig az egész sokkal krémesebb és még egy fokkal finomabb lesz.

2021. március10., 12:52

Ezt az alma-fekete ribizli dzsemet akár egyadagos változatban is érdemes elkészítened

Ne félj dzsemeket kis adagban is összedobni, attól pedig pléne ne, hogy egy-két izgalmas fűszerrel dobd fel azokat. Még tartósítószer sem kell hozzá, hiszen egy hét alatt biztosan elfogy a mandulalikőrös alma, a tökpitefűszerekkel ízesített sütőtök, és ez a klassz, őszi almás-fekete ribizlis változat is.

2021. október7., 15:20

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek