A gyerekbuli sztárja lesz: fehércsokis-karamellás zöldalmák

A világon termő almafajták mérete a borsóméretűtől terjed egészen akkoráig, mint egy kisebb sütőtök – ehhez a villámgyors desszerthez mi most egy ropogós, savanykás fajtát használunk majd.

Ez a fogás tökéletes minden gyerekbulikra, mert viszonylag egészséges, a különböző kekszmorzsákkal és dekorációkkal pedig sokféleképpen variálható. A savanykás almákba burkolt édes karamell nélkül ráadásul talán esély sem lenne arra, hogy egy gyerekbulin bárki gyümölcsöt egyen. 

A díszítését sokféleképpen variálhatod.
A díszítését sokféleképpen variálhatod.AGfoto

Az almát már időszámításunk előtt 6500 évvel is fogyasztották. A népi hagyomány szerint egyetlen darab belőle naponta az orvost is távol tartja. Feltéve, hogy jó erőset tudunk dobni, amikor a felénk tart a doktor, de lehet, hogy nem így értették a bölcsek.

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab Granny Smith alma
  • 0.5 zacskó karamellkocka (kb. egy nagy bögrényi)
  • 8 darab édes keksz, apróra darálva
  • 1 nagy tábla fehér csokoládé
  • 1 fél mokkásanálnyi
Recept idők

Elkészítés:

Az almát forró víz alatt mosd le, majd dugj egy nyalókapálcikát mindegyik közepébe. Olvaszd fel a karamellkockákat (vagy készítsd el a karamellt 4 evőkanál cukorból), dobj hozzá egy fél mokkáskanál sót, és ha szükséges, néhány kanál vizet is adj a sűrű keverékhez. Mártsd az almákat az olvasztott karamellbe.

Gőz fölött olvaszd fel a fehér csokoládét egy tálban, majd abba is mártogasd bele az almákat, rögtön utána kapjon egy kis kekszborítást is az almák alja. Tökéletes bulikellék, de könnyű desszertként is tálalhatod.

Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Alma grillezve fahéjjal, karamellszósszal és granolával

Remek tavaszi és nyári finomság, ami tökéletesen helyettesíti a süteményeket egy-egy forró napon. Ha még egy kanál mogyoró- vagy karamellfagyi is akad a tetejére, tökéletes desszert lesz belőle a grillezett húsok után.

2021. június2., 10:24

Mai kedvencünk: magyaros kenyérpizza jó sok, olvadós sajttal

Ha zero waste-ben gondolkodsz, akkor maradékmentő fogásként is bevetheted, mert az összes sajtfélével, sonkával és szalámival is finom.

2022. február23., 10:08

Valentin-napi desszertet keresel? Készíts epres-mandulalikőrös tiramisut pohárban!

Amilyen egyszerű, olyan finom, ráadásul kora reggel, munka előtt 10 perc alatt is összedobhatod, így este már csak a hűtőből kell kivenned.

2022. február14., 06:24

Imádod az almás édességeket? Készítsd idén a kalácsot kedvenc gyümölcsöddel!

Bizony, az alma a kalács töltelékeként megállja a helyét. Mit megállja, az egyik legfinomabb kalácsféle ez a kelt tésztás-fahéjas finomság, amihez csak egy meleg mézes tej kell, és kész a tökéletes hétvégi reggeli.

2021. március28., 10:24

Gyors nyári almás-vaníliás feketeribizli-pite

Csak egy kis keverés-kavarás, egy nagyon kevés gyúrás, és máris kész ez a remek pite, ami a vaníliától és egy kevés rumtól lett még finomabb.

2021. szeptember3., 10:48

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek