A gyerekbuli sztárja lesz: fehércsokis-karamellás zöldalmák

A világon termő almafajták mérete a borsóméretűtől terjed egészen akkoráig, mint egy kisebb sütőtök – ehhez a villámgyors desszerthez mi most egy ropogós, savanykás fajtát használunk majd.

Ez a fogás tökéletes minden gyerekbulikra, mert viszonylag egészséges, a különböző kekszmorzsákkal és dekorációkkal pedig sokféleképpen variálható. A savanykás almákba burkolt édes karamell nélkül ráadásul talán esély sem lenne arra, hogy egy gyerekbulin bárki gyümölcsöt egyen. 

A díszítését sokféleképpen variálhatod.
A díszítését sokféleképpen variálhatod.AGfoto

Az almát már időszámításunk előtt 6500 évvel is fogyasztották. A népi hagyomány szerint egyetlen darab belőle naponta az orvost is távol tartja. Feltéve, hogy jó erőset tudunk dobni, amikor a felénk tart a doktor, de lehet, hogy nem így értették a bölcsek.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 darab Granny Smith alma
  • 0.5 zacskó karamellkocka (kb. egy nagy bögrényi)
  • 8 darab édes keksz, apróra darálva
  • 1 nagy tábla fehér csokoládé
  • 1 fél mokkásanálnyi
Recept idők

Elkészítés:

Az almát forró víz alatt mosd le, majd dugj egy nyalókapálcikát mindegyik közepébe. Olvaszd fel a karamellkockákat (vagy készítsd el a karamellt 4 evőkanál cukorból), dobj hozzá egy fél mokkáskanál sót, és ha szükséges, néhány kanál vizet is adj a sűrű keverékhez. Mártsd az almákat az olvasztott karamellbe.

Gőz fölött olvaszd fel a fehér csokoládét egy tálban, majd abba is mártogasd bele az almákat, rögtön utána kapjon egy kis kekszborítást is az almák alja. Tökéletes bulikellék, de könnyű desszertként is tálalhatod.

Oszd meg másokkal is!

Még több recept

A flan a mexikóiak és spanyolok egyik kedvenc édessége

Lényegében olyan, mint a puding, csak egy nagy adagban készül, és vígan lecsúszik belőle néhány szeletke úgy, hogy az ember észre sem veszi.

2020. november1., 06:08

Gyors nyári almás-vaníliás feketeribizli-pite

Csak egy kis keverés-kavarás, egy nagyon kevés gyúrás, és máris kész ez a remek pite, ami a vaníliától és egy kevés rumtól lett még finomabb.

szeptember3., 10:48

Ezeket a csirkecombokat egy kevés sós karamellel és sok fekete borssal bolondítottuk meg

Egy nagy adag coleslaw mellett remek fogás minden évszakban ez a különleges csirkecomb. Ha nem ijedsz meg a bevállalós fogásoktól, érdemes kipróbálnod.

május27., 13:24

Íme egy remek salátarecept, ha szereted a fetát, de valami újat készítenél belőle

Finom vele a töltött gomba, nem hiányozhat a görögsalátából, de a fetának azért ennél jóval több arca van. Már mutatjuk is az egyik legegyszerűbben összeállítható fetás fogást.

szeptember15., 12:52

Gyors almás kevert süti mini adagban – fahéjjal és dióval a tetején még finomabb

Ehhez az almás finomsághoz nem is kell más, csak egy közepes aprítógép – ebben az egész tésztát klasszul eldolgozhatod, így 5 perc alatt megvannak az előkészületek. Ha a diós változatnál egy kicsit fenszibb hangulatra vágysz, sós karamellszósszal, házi tejszínnel és hámozott mandulaszeletekkel tálald.

április10., 11:24

A fahéjas mázzal sült kacsacomb mellé a zöldhagymás uborkasaláta lesz a tökéletes köret

Jó csípősen, mézzel, fahéjjal és paprikával szeretjük a legjobban ezt a mázas kacsát, amihez a saláta mellé egy kis adag vörösboros-fűszeres szilvaragu is remekül illik, főleg az őszi hónapokban. Ha tovább fokoznád az izgalmas köretek számát, piríts meg néhány főtt céklát egy kevés vaníliás vajban.

szeptember16., 10:24

Mustra