Persze, komoly szakács nem használ ketchupot, mint tudjuk, de egyrészt komolyságnak nyoma sincs bennünk, másrészt pedig ehhez az ételhez illik, méghozzá az öntetébe kerül majd. A szósz nagyon egyszerű: keverj össze majonézt, ketchuppal, borssal, sóval és csípős szósszal, ha szereted. Ha meguntad így, kipróbálhatod mézes-mustáros-olívás öntettel is.

Hozzávalók 2 személyre
Az alaphoz
- 4 darab burgonya
- 4 szelet bacon
- ízlés szerint só és bors
- 1 csokor petrezselyem
- 3 darab felkockázott paradicsom
Az öntethez
- 3 evőkanál majonéz
- 3 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál csípős szósz
- ízlés szerint só és bors
Elkészítés:
Vágd a burgonyát kockákra, majd tedd fel főni. 2 adaghoz süss meg 4 szelet bacont egy serpenyőben, majd vágd apró kockákra. A megmaradt zsiradékban süsd meg a burgonyakockákat is. Kockázd fel a friss paradicsomot, keverd el az összevágott petrezselyemmel és a burgonyával, majd sózd és borsozd őket. A tetejére szórd a baconkockákat és egy keveset az öntetből. Langyosan a legfinomabb!
Tipp: ha a bacont 2 sütőpapír és tepsi között sütöd meg sütőben, akkor is ropogós lesz.

Legalábbis az íz szempontjából, mert amúgy több terméknél is úgy éreztük, mintha bacon helyett egy bödön zsírba harapnánk.
Tovább olvasom