Meleg burgonyasaláta ropogós baconnel

Ez a saláta köretként és főfogásként is megállja a helyét: laktató, langyos, de nem akarsz majd tőle 4 órán át aludni, mint egy-egy tartalmasabb ebéd után. Filózhatnánk azon, hogy lehet-e salátának nevezni, de hívjuk inkább annak, így könnyebben lecsúszik.

Persze, komoly szakács nem használ ketchupot, mint tudjuk, de egyrészt komolyságnak nyoma sincs bennünk, másrészt pedig ehhez az ételhez illik, méghozzá az öntetébe kerül majd. A szósz nagyon egyszerű: keverj össze majonézt, ketchuppal, borssal, sóval és csípős szósszal, ha szereted. Ha meguntad így, kipróbálhatod mézes-mustáros-olívás öntettel is. 

Az önteteket sokféleképpen variálhatod.
Az önteteket sokféleképpen variálhatod.Mariha-kitchen

Hozzávalók 2 személyre:

Az alaphoz

  • 4 darab burgonya
  • 4 szelet bacon
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 darab felkockázott paradicsom

Az öntethez

  • 3 evőkanál majonéz
  • 3 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál csípős szósz
  • ízlés szerint só és bors
Recept idők

Elkészítés:

Vágd a burgonyát kockákra, majd tedd fel főni. 2 adaghoz süss meg 4 szelet bacont egy serpenyőben, majd vágd apró kockákra. A megmaradt zsiradékban süsd meg a burgonyakockákat is. Kockázd fel a friss paradicsomot, keverd el az összevágott petrezselyemmel és a burgonyával, majd sózd és borsozd őket. A tetejére szórd a baconkockákat és egy keveset az öntetből. Langyosan a legfinomabb!

Tipp: ha a bacont 2 sütőpapír és tepsi között sütöd meg sütőben, akkor is ropogós lesz. 

 

kapcsolódó Szeletelt baconök tesztje: csak egyre tudtuk azt mondani, hogy zsír
Szeletelt baconök tesztje: csak egyre tudtuk azt mondani, hogy zsír

Legalábbis az íz szempontjából, mert amúgy több terméknél is úgy éreztük, mintha bacon helyett egy bödön zsírba harapnánk.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti kedvenc receptünk: isteni, szaftos karaj tejszínnel, parmezánnal és fehérrépával

Ha valamit érdemes az utolsó cseppig kitunkolni néhány szelet friss bagettel, az ez a remek, sűrű, tejszínes finomság!

január19., 06:32

Őszi barnarizses saláta almával és pirított dióval

Nálunk egy kis kéksajt is kerül bele, így lett tele igazán izgalmas, őszi aromákkal. Ha még tovább fokoznád az izgalmas ízeket, egy marék vörösszőlőt és néhány szelet fügét is adj hozzá.

2021. október2., 10:24

Parmezános-baconös rizottó cukkinivel: isteni fogás, ami után alig kell mosogatnod

A rizottó annyiban szakácsbarát fogás, hogy cserébe azért, hogy folyamatosan kevergetned kell, mert csak akkor lesz igazán krémes, rengetegféleképpen variálható és egyetlen nagyobb serpenyőben elkészül, így a mosogatás is gyorsan megvan utána.

2021. október26., 11:24

Vegán január diétásan: isteni kuszkuszsaláta jó fűszeresen, aranymazsolával

Magában is laktató, de akkor is remek, ha egy nagy szelet vegán sajtot grillezel hozzá, vagy épp szejtánt rántasz ki mellé.

január12., 06:24

Emlékszel rá? Így készítsd el gyermekkorod kedvencét, a csokiszalámit!

A kekszszaláminak is nevezett finomság összeállítása olcsó, nagyon egyszerű és akár variálhatod is egy kis rummal, kávéval, vagy épp narancshéjjal.

január20., 06:32

Heti sajtos-tejfölös: spenótos karfiol burgonyával

Nálunk valahogy mindig marad néhány nagyobb főtt burgonya a saláta készítése után. Ha te is túlgondolod a burgonyamennyiséget néha, a felkarikázott darabokat remekül felhasználhatod egy csípős lecsóban, vagy akár egy-egy olyan remek fogásban is, mint a mai. Könnyű vacsoraként és köretként is tökéletes.

2021. október26., 10:24

Mustra