Meleg burgonyasaláta ropogós baconnel

Ez a saláta köretként és főfogásként is megállja a helyét: laktató, langyos, de nem akarsz majd tőle 4 órán át aludni, mint egy-egy tartalmasabb ebéd után. Filózhatnánk azon, hogy lehet-e salátának nevezni, de hívjuk inkább annak, így könnyebben lecsúszik.

Persze, komoly szakács nem használ ketchupot, mint tudjuk, de egyrészt komolyságnak nyoma sincs bennünk, másrészt pedig ehhez az ételhez illik, méghozzá az öntetébe kerül majd. A szósz nagyon egyszerű: keverj össze majonézt, ketchuppal, borssal, sóval és csípős szósszal, ha szereted. Ha meguntad így, kipróbálhatod mézes-mustáros-olívás öntettel is. 

Az önteteket sokféleképpen variálhatod.
Az önteteket sokféleképpen variálhatod.Mariha-kitchen

Hozzávalók 2 személyre

Az alaphoz

  • 4 darab burgonya
  • 4 szelet bacon
  • ízlés szerint só és bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 darab felkockázott paradicsom

Az öntethez

  • 3 evőkanál majonéz
  • 3 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál csípős szósz
  • ízlés szerint só és bors
Recept idők

Elkészítés:

Vágd a burgonyát kockákra, majd tedd fel főni. 2 adaghoz süss meg 4 szelet bacont egy serpenyőben, majd vágd apró kockákra. A megmaradt zsiradékban süsd meg a burgonyakockákat is. Kockázd fel a friss paradicsomot, keverd el az összevágott petrezselyemmel és a burgonyával, majd sózd és borsozd őket. A tetejére szórd a baconkockákat és egy keveset az öntetből. Langyosan a legfinomabb!

Tipp: ha a bacont 2 sütőpapír és tepsi között sütöd meg sütőben, akkor is ropogós lesz. 

 

kapcsolódó Szeletelt baconök tesztje: csak egyre tudtuk azt mondani, hogy zsír
Szeletelt baconök tesztje: csak egyre tudtuk azt mondani, hogy zsír

Legalábbis az íz szempontjából, mert amúgy több terméknél is úgy éreztük, mintha bacon helyett egy bödön zsírba harapnánk.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Ez lesz a kedvenc beledobálós fogásod – csilis bab cipóban, szupergyorsan

Ha ezt elkészíted, már az sem lesz kérdés, mivel egye a család, vagy éppen a vendégek. Próbáld ki most új formában: egy nagy adag hideg tejföllel és frissen szeletelt csípős paprikával a tetején tálalva.

2021. október25., 11:24

Darált húsos tészta brokkolival és mandulával

Ha nálad is akad éppen annyi darált hús, amiből már nem lenne két teljes adag ragu, dobd fel egy nagy adag, egészséges, párolt brokkolival! Nemcsak vitaminokban, de ízekben is sokkal gazdagabb lesz a végeredmény.

2021. október23., 09:24

Heti sajtos-tejfölös: spenótos karfiol burgonyával

Nálunk valahogy mindig marad néhány nagyobb főtt burgonya a saláta készítése után. Ha te is túlgondolod a burgonyamennyiséget néha, a felkarikázott darabokat remekül felhasználhatod egy csípős lecsóban, vagy akár egy-egy olyan remek fogásban is, mint a mai. Könnyű vacsoraként és köretként is tökéletes.

2021. október26., 10:24

Avokádós tonhalsaláta – önmagában és egy wrap belsejében is finom

Csupa egészséges kedvenc együtt: avokádó, tonhal és egy rakás zöldség. Mint ahogy bármelyik, igazán finom alapanyagokból készült ételt, ezt sem kell bonyolítanod és agyonfűszerezned, elég, ha az összes hozzávaló minőségére odafigyelsz.

2021. október1., 10:44

Kímélő hétvégi fogás: sült karaj őszi, kecskesajtos-diós salátában

Ha valami könnyűt ennél annak érdekében, hogy elkerüld az őszi pluszkilókat, keverd kedvenc húsaid egy-egy remek, gazdag salátába. Így az ismerős ízekről sem kell lemondanod, miközben jóval kevesebb kalóriát viszel a szervezetedbe.

2021. október17., 10:24

Mai kedvencünk: hidegen készülő barackleves téli fűszerekkel

Néhány kekszet tálalj mellé, és már el is készült ez a remek finomság. Csirkehús mellett, baconbe tekert májfalatkák oldalán is remek, de egy csípős indiai elé is jól illik.

2022. február24., 11:12

Mustra