10 faj, amit a kihalás szélére sodort az emberiség

Bolygónkon az ember képes a legnagyobb horderejű pusztításokra. Életvitelünkkel nemcsak az átlaghőmérséklet emelkedéséért, a sarki jégsapkák olvadásáért és a tengerszint emelkedéséért vagyunk felelősek, de számtalan lenyűgöző fajt is a kihalás szélére sodortunk.

A legtöbb faj sorsát az orvvadászat és az élőhelyek visszaszorulása fenyegeti, de a vegyszeres rovarirtó szerek is veszélyeztetik a fennmaradásukat. A Természetvédelmi Világszövetség vörös listája szerint több mint 28 000 fajt veszélyeztet kihalás. Ebből mi most tízet mutatunk.

A galériáért kattints a képre!  Óriáspanda Egy 2004-es kutatás szerint Kínában már csak 1600 vadon élő óriáspanda maradt, a populációt főként a bundájáért való vadászata tizedelte meg, aminek az az 1997-ig érvényben levő törvény szabott gátat, ami halálbüntetést rótt ki az elkövetőkre. 2016-ra sikerült megállítani a faj egyedszámának csökkenését, és az óriáspandát a Természetvédelmi Világszövetség védettről sebezhetővé enyhítette.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.