A legfinomabb sonkás tészta – Így készítsd, ha a gyerekkorod ízeit keresed!

Nem fogyott el az egyébként remekül sikerült húsvéti sonka? Szuper! Egy okkal több, hogy elkészítsd ezt az utánozhatatlanul egyszerű és finom tésztaételt!

Számomra nemcsak a főtt sonka, a tojás és a torma, de a sonkás tészta is elengedhetetlen része a húsvéti időszak falatozásainak. Nemcsak teljesen új életet ad a harmadik-negyedik napra már kissé unalmas sonkának, de igazi kényeztető és otthonos étel is, amivel ráadásul alig van macera. 

 

Ha gyerekkorodban nálatok is ott volt a húsvét utáni napok asztalán, könnyen lehet, hogy ezzel a recepttel a régen elfeledett íz köszön majd vissza. 

Hozzávalók:

  • 250 gramm csuszatészta
  • 200 gramm főtt sonka
  • 1 nagy doboz tejföl 20 százalékos
  • 2 darab tojás
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint zsiradék
  • igény szerint reszelt sajt
Recept idők

A csuszatésztát  puhára főzzük – most nem az al dente a cél, hanem az, hogy a végredmény könnyed és omlós legyen. A sonkát kis kockákra vágjuk, zsiradékon kissé megpirítjuk, egynegyed részét félretesszük. Összekeverjük a tejfölt, a két egész tojást, az apróra vágott sonkát és a kifőtt tésztát, ízlés szerint sózzuk, majd a keveréket kivajazott hőálló edénybe halmozzuk. A felületét egyenletesre simítjuk, a maradék pirított sonkakockákkal megszórjuk, és a sonka zsiradékával meglocsoljuk, igény szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk, de anélkül is finom. Forró sütőben pirulásig sütjük.. Melegen és hidegen is remek. 

GettyImages-519332452
Fotó: Mariha-kitchen
A tökéletes húsvéti sonka
A tökéletes húsvéti sonka

Ízes, szaftos és ellenálhatatlan lesz a végeredmény.

Tovább »
Mustra