Dobd fel a lakásod tavasszal! – Ezek az idei színtrendek

Éppen költözöl? Vagy festést tervezel? Felejts el a fehér falakat, ragadj ecsetet, és próbáld ki az idei év színtrendjeit.

Az előző év trendjei a színek széles palettáját hozták el a lakásokba: vibráló vörös és modern metál szín kapott helyet a falakon. 2019 új árnyalatai sokkal inkább igazodnak az életmódunkhoz, a festékmárkákat az otthon töltött idő, a szellemi igények és a digitális elköteleződés inspirálta, amikor megalkották az erőteljes vízszíneket vagy a lágy terrakottát. Az Elle Decor összegyűjtötte 2019 festéktrendjeit.

1. Matt lila

A Pantone az ultraviola színárnyalatát tavaly az év színének nyilvánította, de a lila idén is a festéktrendek között szerepel. Ezúttal azonban a matt és erőteljes, de kevésbé intenzív lilák dominálnak, amik sokoldalúan működhetnek a belső terekben.

2. Energetikus korall

Ugyan elsőre biztosan nem számolnál a korallal, amikor a lakásod átalakításán töröd a fejed, pedig nem érdemes elzárkóznod ettől a színtől. „Az otthonokban több reményteli és optimista szín tűnik fel” –mondta Carolyn Pressly belsőépítész. „Ahelyett, hogy teljes felületeken alkalmaznád, használhatod a narancssárga és a rózsaszín elválasztására.”

3. Nyers fa

A világos, fa inspirálta árnyalatok nagyszerű alternatívái lehetnek a bézsnek. A kőris, a fenyő vagy a juhar tökéletesen működhetnek a minimalista és a színekkel telített terekben is.  

4. Telített színek

„Jelenleg a mély, telített színekbe vagyok szerelmes” – árulta el Keita Turner belsőépítész. A türkizkéket, a faszén színt, a tengerészkéket és a vadászzöldet konyha- vagy beépített szekrényen tartja tökéletes megoldásnak. Ő maga egy olyan szobában használná, ahol rengeteg a természetes fény.

5. Halvány rózsaszín

A halvány rózsaszín árnyalatai semlegességük és a más színekkel való kompatibilitásuk miatt dominálnak ebben az évben. „2019-ben a monokromatikus színek lesznek népszerűek” – mondta Barbara Schmidt belsőépítész. „A tökéletes hatásért kombinálhatjuk fehérrel vagy citromsárgával.”

6. Optimista sárga

A 2019-es trendekben olyan színek tűnnek fel, amiket az optimizmussal társítunk: élénk sárgák és narancssárgák. A Sherwin Williams által tervezett, Afternoon nevű hívogató sárga például gyönyörűen passzol a hideg kék, a rózsaszín és a bézs színekkel.

7. Mély bogyósgyümölcs-színek

Idén merész, telített vörösekre is számíthatunk a lakásokban, amik élettel töltik meg a teret. A mély bogyósgyümölcs-színek kényelmet és otthonosságot sugárzó hangulata energiával tölti meg a helyiséget.

8. Ködkék

Népszerűek lesznek a ködös, párás tónusú kékek. Ennek a színnek a szürkés árnyalata nyugodt hangulatot teremt az otthonunkban. Sue Kim szerint ez az árnyalat segít felszabadítani a gondolatainkat.

9. Erőteljes vízszínek

A vibráló vízszín önmagában merész választás. Ebből a sokoldalú árnyalatból különböző hangulatokat hozhatunk ki halvány rózsaszínnel vagy pasztellszínekkel párosítva. A Sherwin-Williams festékgyártó vállalat szerint erőteljes hatást érhetünk el vele, mint mondják, ennek a színnek van egyfajta humora, tökéletesen mutat ajtókon és könyvespolcokon.

10. Terrakotta

Azoknak, akik egy természet inspirálta színt szeretnének az otthonukba egy kis kortárs csavarral, azoknak tökéletes választás lehet a terrakotta. Ez a krémes rozsdaszín beragyogja az egész szobát.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek