18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A filmtörténelem 8 legkülönlegesebb szexjelenete

Egy olyan területre tévedtünk, ahol nehéz igazságot tenni, hiszen a filmtörténelem legjobb szexjeleneteit listába szedni leginkább ízlés dolga. Nem is igazságot akartunk tenni, de azért alaposan szétnéztünk a mozgóképművészetben.

Egy dolgot biztosan nem fogsz találni: A szürke ötven árnyalatát és hasonló, csupán szenzuális ingerekre vadászó filmeket. Úgy írtuk meg a listát, hogy minél változatosabb példák kerüljenek fel rá. Értelemszerűen itt nem játszott közre az, hogy egy film milyen értékelést, véleményt kapott a kritikusoktól vagy a nézőktől.

Egy szexjelenet pedig ugyanúgy lehet vicces, mint izgalmas. Lehet esetlen vagy éppen elképesztő összhanggal teli, lehet észvesztően vad és gyengéd, tabudöngető és extravagáns – csakúgy, mint a valóságban. Az már rendezői kihívást jelent, hogy mindezt hihetően ábrázolja, a színészek közt meglegyen a kapcsolódás.

Persze nemcsak azt lenne érdemes átnyálazni, hogy melyek a legemlékezetesebb szexjelenetek, és miért épp azok, de azt is, hogy az idők során mennyiben változott egy aktus filmes ábrázolása. Mennyivel lett közvetlenebb, illetve mikor lépte át azt a filmművészet, hogy nyíltan megmutasson részleteket, ne rendezze le egy gyors vágással a két romantikázó főhős boldog perceit. De ígérjük, egy külön cikkünkben erre is kitérünk majd! És hogy ne csigázzuk tovább a kíváncsiságodat, íme A Lista.

Mr. és Mrs. Smith

A kétezres évek egyik leghangosabb következményeit okozó film, hiszen pontosan tudjuk, mi történt a két színész közt. A kémia pedig pont azért volt ilyen izzó a filmvásznon, mert Pitt és Jolie a valóságban is igencsak megkedvelték egymást. Persze a sztorinak azóta csúnya vége lett: Hollywood imádott románca dugába dőlt – a Mr. és Mrs. Smith híres szexjelenetének értékéből mindez ugyanakkor semmit sem von le.

Showgirls

Bár Paul Verhoeven filmje rettenetesen nagyot bukott, és legalább ennyire tartják rossz filmnek is, mégis a legnyereségesebb NC-17-es korhatárra (csakis és kizárólag felnőtteknek) besorolt film. Meg is érdemelte, hisz a tabudöngető történetben több a meztelen test, mint az épkézláb mondanivaló. Nehéz is így kiválasztani a legemlékezetesebb szexjelenetet. Az viszont biztos, hogy ez nem feltétlenül az őszinte pillanatairól, inkább az öncélú hatásvadászatról szól.

Szerelem (2015)

Gaspar Noé rendező nevét rettegve ejtjük ki, ő ugyanis a tabudöngetés nagymestere. A Szerelem pedig egy szenzuális élményekben rendkívül gazdag film, amelyben egy boldog pár épp kapcsolatuk határait feszegeti: úgy gondolják, itt az idő, hogy egy harmadikkal is kipróbálják. Ekkor siklik ki minden, és indul útjára a lavina, ami aztán kapcsolatukat is veszélybe sodorja. Talán az első és egyetlen erotikus mozifilm egyébként, ami 3D-ben ment a vásznakon.

Blue Valentine

Ryan Gosling és Michelle Williams szívszaggató és igazán érzelmeinkért nyúló drámájában az orális szexjelenet olyan valóságos volt, hogy az egész film a legmagasabb, NC-17-es besorolást kapta. És persze nem csak ezért érdemes megnézni a filmet, sőt: a Blue Valentine az utóbbi 10 év egyik legjobb romantikus drámája, rengeteg kérdéssel, az élményt követően nem csak az érzéki jelenetekre fogsz visszaemlékezni. 

Adèle élete 1-2. fejezet

A 2013-as év egyik legnagyobb művészfilmes durranása volt, melyben Adèle és Emma heves kapcsolatáról regélnek három órán keresztül. Azon túl, hogy a film rendkívül különleges élmény: egy igazán mély szerelmi történet, az elképesztően valódinak ható szexjelenetek a történet tükrében egy pillanatig sem öncélúak. A felnőtté válás, Adèle elveszettsége és önmagára találása. A legtöbb aktust egyébként 10 napon keresztül vették fel, a két színésznő pedig vaginaprotézist használt. Az ilyen filmekből válik azonnal kitörölhetetlen kult!

Golyózápor

A lista talán legőrültebb szeretkezése, ami közben Clive Owen kilenc emberrel is végez. Hiába, ha a kötelesség hív, de Monica Bellucci még inkább, nem lehet mást tenni... Michael Davis akciója egyébként igazi tesztoszteronfilm, ráadásul itt jövünk rá arra is, hogy Clive Owen milyen bitang jó James Bond lett volna.

Tágra zárt szemek

Stanley Kubrick érzékeket és érzelmeket sem kímélő filmje egy majd’ háromórás, rémálomszerű utazásra hív minket egy New York mélyén működő furcsa klubba, ahol a szexualitás több mint csupán játék az érzékekkel... Az egész filmet túlfűti valami elképesztő érzékiség, mely nem hagy békén minket. A Tágra zárt szemek érdekessége, hogy az orgiajelenetben a testeket és intim részeket az amerikai változatban számítógépes effektekkel elmaszatolták, hogy átmenjen a cenzorokon, így csak az európai közönség láthatott mindent.

Ne nézz vissza!

A legendás horrorfilm, mely sokkal inkább egy lélektani dráma, mint ijesztgető rémálom: Donald Sutherland és Julie Christie párosa a mesés (és ezúttal ködös, esős) Velencében töltik idejüket. Habár egy rendkívül nyomasztó filmről van szó, mégis itt látható a filmtörténelem egyik legszebb aktusa. A rendező elképesztően intim módon mutatta meg örömüket és őszinteségüket a vásznon, miközben egy pillanatig sem lesz tolakodó. Ehhez pedig minden bizonnyal jó alapot kínál a különleges hangulatú Pino Donaggio által komponált muzsika is.

Oszd meg másokkal is!
Mustra