5 különleges film, amire biztos jegyet veszünk 2019-ben

Nemrég megnéztük, milyen folytatások érkeznek jövőre, és elállt a lélegzetünk: csak annak nem lesz folytatása, ami még nem készült el.

De azért bármennyire is újrahasznosító lelkülettel ontja ki magából a filmeket Hollywood, minden évben akadnak olyan filmek, amik meglepnek eredeti történetükkel, újszerű gondolkodásmódjukkal vagy éppen őrült agymenésükkel, így lesznek üde színfoltok a kiszámítható filmözönben. Összeszedtünk 5 olyan közelgő filmet, amiért érdemes lesz moziba menni, és amíg lehet, hogy a tömeg a legújabb Bosszúállók vagy a Star Wars székeiért verekedik, te kényelmesen hátradőlsz, és talán jobban is szórakozol, mint sokan mások.

Alita: A harc angyala

James Cameron fiókjában már 2000 óta pihent Kisiro Jukito Battle Angel Alita című mangája mint lehetséges, gyártásra váró filmötlet, de hát tudjuk aztán, mi történt az öreggel: elveszett az Avatar világában, talán már örök életére. Most viszont Robert Rodríguez, az Alkonyattól pirkadatig és a Sin City vért és erőszakot meg nem vető rendezője vette kezébe a gyeplőt, Cameron pedig csupán producerként maradt meg. A manga sosem könnyű műfaj az amerikai filmesek számára (lásd a csúnyán elbukott Páncélba zárt szellem esetét), de az előzetes és a rendező korábbi filmjei azért reménységet adhat nekünk. A sztori szerint messze a jövőben egy kiberdoktor rábukkan egy magára hagyott, eszméletlen kiborglányra, Alitára, aki feleszmélve próbálja befogadni a világot: ám minél többet ismer meg belőle, annál több mindenre jön rá saját magával kapcsolatban, mígnem ellenfelei felbukkannak...

Bemutató dátuma: 2019. február 14.

Us

Jordan Peele egy újabb szociohorror thrillert készít. Nos, ez már önmagában megérné a mozijegy árát, főleg, ha láttuk és szerettük a rendező előző filmjét. A Tűnj el! a négy Oscar-jelölés után egyet díjra is váltott, melyet eredeti forgatókönyvéért vihetett haza. Azért ez nem kicsi biztosíték arra nézve, hogy újra egy remek élményt kapjunk. A Tűnj el! olyan volt, mint egy hosszúra nyúlt, kétszeres kakaóval ízesített Fekete tükör-epizód, a kritikusok pedig imádták. Az Us egy apáról és anyáról szól, akik egy hétvégi, tengerparti házba viszik gyermekeiket abban a reményben, hogy pár nyugodt napot tölthetnek ott barátaikkal, de ártatlan derűjük hamarosan hidegrázós feszültséggé és káosszá válik, amikor néhány vendég hívatlanul érkezik... Ez így nagyon is izgalmasan hangzik, Jordan Peele remélhetőleg újra kifacsarja belőlünk a lelket, az előzetes pedig felborzolja a kedélyeket.

Bemutató dátuma: 2019. március 14.

Rocketman

A Bohém rapszódia után itt a legújabb nagynevű énekesről készített életrajzi film, lehet, épp ez lesz a következő trend Hollywoodból? Miután Sir Elton John a Kingsman: Az aranykörben tiszteletét tette, Taron Egerton eljátssza őt. De ez nemcsak holmi életrajzi film, hanem fantasy is. Az pedig még kérdéses, hogy ez a legendás énekes életének bemutatásban mit változtat, vagy csak hangvételében, megjelenítésében lesz amolyan musicales, amiben a betétdalok alatt bármi megtörténhet – például, hogy a közönség lebeg a zongora körül, ahogy az előzetesben látjuk.

Bemutató dátuma: 2019. június 6.

Ad Astra

James Gray egy olyan rendező, aki hiába csinál jó filmeket, a közönség nem kíváncsi rá. Pedig a Z: Az elveszett város is egy rendkívül izgalmas, régi vágású kalandfilm egy felfedezőről, aki az Amazonas mélyén egy elveszett civilizáció után kutat, és az Idegen földön is egy érdekes koncepcióval vár minket: egy bevándorló lány az éjszakai életben köt ki, mígnem egy bűvész érkezik a segítségére. Idén az Ad Astra lehet a mozikban olyasmi, mint Christopher Nolan Csillagok közöttje: itt is egy édesapa keresi fel a végtelen határait az űrnek, hogy rábukkanjon az élet nyomaira – és hogy aztán örökre eltűnjön. Fia, Roy 20 évvel később ugyanezt az utazást teszi meg, hogy válaszokat kapjon apjával kapcsolatban: őt fogja Brad Pitt játszani. Az apa szerepében Tommy Lee Jones díszeleg, így gyanítjuk, hogy többet is fog találni, mint közönséges csillagport.

Bemutató dátuma (nem véglegesített): 2019. május 24. (USA)

The Irishman

Epikus krimieposz van készülőben, amikor a legendás Martin Scorsese, a Taxisofőr, a Viharsziget, A Wall Street farkasa, A tégla és más zseniális filmek rendezője olyan nagy nevekkel forgat filmet, mint Robert De Niro, Harvey Keitel, Joe Pesci vagy Al Pacino. Még jobban hangzanak, ha hozzátesszük, hogy gengszterfilmről van szó, csak mint a régi szép időkben. A filmet egyébként sajnálatos módon nem láthatjuk majd a mozivásznakon, ugyanis a 175 millió dolláros költségek miatt semelyik stúdió nem vállalta be, csak a Netflix kapott utána két kézzel, reménykedve abban, hogy még több előfizetőt és persze filmes díjat hoz neki. Azért Scorsesével nem lehet nagyon mellélőni, az öreg rendező borzalmas filmet nem nagyon csinált még.

Bemutató dátuma: 2019 (pontos dátuma nincs)

Oszd meg másokkal is!
Mustra