Banános palacsinta - hedonistáknak csokival

Imádjuk a palacsintát. Azt nem állítanám, hogy képes lennék reggelire is megsütni, de ebédre bármikor! Vegyesen készítek hagyományos vékonyat, és aprócska pufók amerikai palacsintákat. Gyakran kerül bele áfonya vagy alma, de ezúttal csak néhány banán árválkodott a hűtőben, így banános palacsinta lett a vége.

Az eredmény nagyon tetszett, a banán jó barátja a palacsintának. Igazi hedonisták pedig ne csak magában vagy porcukorral fogyasszák, hanem kanalazzanak közé egy kis nutellát, vagy csokipudingot.

23090544_45de3fa1bfdf03b1bfa87f6716f56e27_wm.jpg

Egy aranyszabály viszont van: ezt a palacsintát csak melegen együk!

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 2 közepes méretű banán
  • 5 dkg nádcukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 3 dl tej
  • 1 tk vanília-kivonat
  • 1 tk fahéj
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

  1. Botmixer segítségével pürésítjük a banánt, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a fűszereket és a tej felét. Tovább keverjük a botmixerrel.
  2. Beleszitáljuk a sütőporos lisztet, tovább keverjük.
  3. Végül felöntjük a maradék tejjel, és csomómentesre dolgozzuk.
  4. Kevés olajat hevítünk a palacsintasütőben, egy evőkanállal négy kis adag tésztát szedünk a serpenyőbe. Közepes lángon sütjük, óvatosan megfordítjuk, és a másik felét is készre sütjük.

Még több recept

Próbáld ki a mogyoróvajas gofrit baracklekvárral – ez itt egy villámgyors vegán változat

Ha még egészségesebbre készítenéd, baracklekvár helyett készíts egy kevés sárgabarackragut a tetejére mézzel és friss citromfűvel.

július8., 06:04

Baileys-sajttorta sütés nélkül – nyáron gyógyszer, télen orvosság, és még más érveink is vannak

Minden évszakban klassz egy ilyen desszert, amit a hideg napokon édes sütőtökraguval, nyáron egy gyors gyömbéres limonádéval egészíthetsz ki. Pillanatok alatt elkészül, ráadásul a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá. Minden okod megvan tehát arra, hogy megments egy pohár krémlikőrt és meglepd a család felnőtt tagjait ezzel a klassz desszerttel.

július8., 06:04

Végre egy egészséges tésztás fogás: avokádós tésztasaláta pirított fenyőmaggal és balzsamecetes paradicsommal

Ha még egy kevés reszelt parmezán is kerül a tetejére, tényleg ez lesz a tökéletes fogás.

július5., 06:04

Mogyoróvajas tofu ananásszal – salátaként és párolt rizzsel is elkészítheted

Pillanatok alatt elkészülő egytálétel, amit imádni fog mindenki, aki szereti az egzotikus ízeket.

július8., 06:04

Mogyoróvajas kókusztejleves friss zöldségekkel és csírákkal

Állítólag annak idején a vegetáriánusokra gondolva fejlesztették ki a mogyoróvajat, hogy ők is magas fehérjetartalmú táplálékhoz juthassanak, a lehető legélvezetesebb formában. Egy másik legenda szerint betegek kapták először, akiknek még a rágás is nehezére esett, ám így mégis kalóriadús, fehérjében gazdag táplálékhoz jutottak.

július9., 06:04

Húsos palacsinta gíroszfűszerekkel – egy adag fetás-zöldséges salátát dobj össze mellé

Ha szereted a gíroszt, de egy egy kicsit újabb változatban is kipróbálnád, itt az idő, hogy megkóstold ezt a jó kis darált húsos palacsintát. Vega változatban az áruházakban kapható kamuhússal is készítheted, azzal is ugyanolyan finom lesz. A tetejére egy kevés hideg, fokhagymás görög joghurtot kanalazz.

március28., 06:00

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.