Gasztroajándék gyerekekkel: zserbógolyó

Finom zserbóíz, könnyedén, játékosan, akár gyerekekkel is jó móka.

Oh, a zserbó! Az egyik legnépszerűbb süteményünk, amiben tökéletes harmóniában van a baracklekvár, a dió és a csokoládé. Időhiányban küzdőknek, kezdő háziasszonyoknak vagy épp gyerekeknek ajánljuk most az egyszerűsített változatát, golyó formában.

zserbógolyó

Nem mellesleg aranyos gasztroajándék is lehet egy szép bonbonosdobozban. 

Hozzávalók:

  • 15 dkg keksz
  • 15 dkg dió
  • 15 dkg kb. sárgabaracklekvár (amennyit felvesz)
Recept idők

Elkészítés:

  1. A kekszet és a diót összedaráljuk, majd hozzáadunk annyi sárgabaracklekvárt, amitől jól formázhatóvá válik. (A diót érdemes 5-10 percre sütőbe tenni, vagy száraz serpenyőben megpirítani, hogy még finomabb legyen.)
  2. Kis golyókat gömbölyítünk, majd betesszük őket 30 percre a hűtőbe.
  3. A csokoládét felaprítjuk, a kétharmad részét mikróban vagy vízgőz felett megolvasztjuk. Belekeverjük a maradék csokoládét. Ha ez is beleolvadt, egyesével, gyorsan megmártjuk a csokoládéban a golyókat. Alaposan lecsepegtetjük, és egy sütőpapírra sorakoztatjuk őket.
  4. Darált dióval meghinthetjük még őket, vagy bele is forgathatjuk, amíg nem szilárdul meg a csokoládébevonat, de simán is hagyhatjuk. 
Diós, mákos, szilvás majdnem-zserbó
Diós, mákos, szilvás majdnem-zserbó

Ünnepi találmány: se nem zserbó, se nem flódni, se nem bejgli, hanem mindegyik egy kicsit.

Tovább »

Még több recept

A vega Wellington nálunk céklával és füstöltsajt-szósszal készült

Céklával, de akár fehérrépával és gombával is megsütheted a Wellington-bélszín húsmentes változatát, amihez, ha valami öntetet is készítenél, egy mustáros-tejszínes-zöld borsos szószt készíts.

szeptember25., 06:04

Unod a rizst a hagyományos formában? Itt egy indiai különlegesség, ami segít jóval izgalmasabbá tenni

Egy világhírű indiai étel, a biryani nálunk most tökös változatban készült. Az indiai fűszerekkel ízesített hosszú szemű rizst ehhez a fogáshoz sokszor sáfránnyal fűszerezik, majd bárányhúst, csirkét vagy halat és főleg zöldségeket adnak hozzá, majd kis lángon főzik készre.

szeptember24., 06:04

Répás-mazsolás süti – narancsos sajtkrémmel tálalva az igazi

A legunalmasabb répatortát is új szintre emelheted, ha a tetejére kissé savanykás sajtkrémet kanalazol, amit jó sok narancshéjjal dobsz fel tálalás előtt. Ha gyerekek nem esznek belőle, egy kis narancslikőr is elfér a mellé kínált krémben.

szeptember23., 06:08

Készülhet lencséből és a kelkáposztából is finom köret, csak nagyon kell akarni

Könnyű egy friss házi tésztával vagy egy erdei gombás rizottóval egy mindenki által kedvelt finomságot készíteni, haladóknak pedig itt ez az egészséges köret, ami a méztől és a klassz fűszerezéstől nemcsak egészséges, de nagyon is élvezhető fogás lesz.

szeptember25., 06:04

Ezeket a kávés kekszeket próbáld ki a délutáni teád mellé!

A kávé és a tea egy pohárban talán nem férnek meg, de ebben a klassz kombinációban nagyon szeretjük, amikor csak egy kevés tejjel elkészített Earl Grey tea kíséri ezt a finomságot.

június24., 06:00

Az igazi chocolate chip cookie titka nem a csoki, hanem a só

Az amerikai katonák jó szívének köszönhetjük az édesség elterjedését.

2019. október11., 09:50

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.