Gasztroajándék gyerekekkel: zserbógolyó

Finom zserbóíz, könnyedén, játékosan, akár gyerekekkel is jó móka.

Oh, a zserbó! Az egyik legnépszerűbb süteményünk, amiben tökéletes harmóniában van a baracklekvár, a dió és a csokoládé. Időhiányban küzdőknek, kezdő háziasszonyoknak vagy épp gyerekeknek ajánljuk most az egyszerűsített változatát, golyó formában.

Nem mellesleg aranyos gasztroajándék is lehet egy szép bonbonosdobozban. 

Hozzávalók:

  • 15 dkg keksz
  • 15 dkg dió
  • 15 dkg kb. sárgabaracklekvár (amennyit felvesz)
Recept idők

Elkészítés:

  1. A kekszet és a diót összedaráljuk, majd hozzáadunk annyi sárgabaracklekvárt, amitől jól formázhatóvá válik. (A diót érdemes 5-10 percre sütőbe tenni, vagy száraz serpenyőben megpirítani, hogy még finomabb legyen.)
  2. Kis golyókat gömbölyítünk, majd betesszük őket 30 percre a hűtőbe.
  3. A csokoládét felaprítjuk, a kétharmad részét mikróban vagy vízgőz felett megolvasztjuk. Belekeverjük a maradék csokoládét. Ha ez is beleolvadt, egyesével, gyorsan megmártjuk a csokoládéban a golyókat. Alaposan lecsepegtetjük, és egy sütőpapírra sorakoztatjuk őket.
  4. Darált dióval meghinthetjük még őket, vagy bele is forgathatjuk, amíg nem szilárdul meg a csokoládébevonat, de simán is hagyhatjuk. 
zserbógolyó
Diós, mákos, szilvás majdnem-zserbó
Diós, mákos, szilvás majdnem-zserbó

Ünnepi találmány: se nem zserbó, se nem flódni, se nem bejgli, hanem mindegyik egy kicsit.

Tovább »

Még több recept

Különleges vendégeknek: Diós, mákos, szilvás majdnem-zserbó

Ünnepi találmány: se nem zserbó, se nem flódni, se nem bejgli, hanem mindegyik egy kicsit.

2018. december11., 14:16

Mustra