Oh, a zserbó! Az egyik legnépszerűbb süteményünk, amiben tökéletes harmóniában van a baracklekvár, a dió és a csokoládé. Időhiányban küzdőknek, kezdő háziasszonyoknak vagy épp gyerekeknek ajánljuk most az egyszerűsített változatát, golyó formában.
Nem mellesleg aranyos gasztroajándék is lehet egy szép bonbonosdobozban.
Hozzávalók
- 15 dkg keksz
- 15 dkg dió
- 15 dkg sárgabaracklekvár kb. (amennyit felvesz)
Elkészítés:
- A kekszet és a diót összedaráljuk, majd hozzáadunk annyi sárgabaracklekvárt, amitől jól formázhatóvá válik. (A diót érdemes 5-10 percre sütőbe tenni, vagy száraz serpenyőben megpirítani, hogy még finomabb legyen.)
- Kis golyókat gömbölyítünk, majd betesszük őket 30 percre a hűtőbe.
- A csokoládét felaprítjuk, a kétharmad részét mikróban vagy vízgőz felett megolvasztjuk. Belekeverjük a maradék csokoládét. Ha ez is beleolvadt, egyesével, gyorsan megmártjuk a csokoládéban a golyókat. Alaposan lecsepegtetjük, és egy sütőpapírra sorakoztatjuk őket.
- Darált dióval meghinthetjük még őket, vagy bele is forgathatjuk, amíg nem szilárdul meg a csokoládébevonat, de simán is hagyhatjuk.