Csípős gasztroajándék nem csak férfiaknak: csilis fűszervaj

Csilis is, narancsos is, épp csirkéhez illő, de a lazac is pompás lesz vele.

A fűszervajak feldobnak mindenféle sültet, de akár egy sima spagettit vagy főtt rizst is illatossá és ízessé varázsolnak. A húsokhoz inkább a sütés legvégén vagy tálalás előtt adjuk, hogy megőrizzük a friss fűszerek ízét. A csiliset elsősorban lazachoz, csirkéhez ajánljuk.

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 2 db thai csili
  • 1 db narancs héja (lereszelve)
  • 2 teáskanál narancslé
  • friss, őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 1 kávéskanál barna nádcukor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

  1. Összekeverjük az ízesítőket a vajjal.
  2. Egy darabka folpackra halmozzuk, feltekerjük, rúddá formázzuk, a két végénél öszecsavarjuk, behűtjük, ha kifagyott, a fóliában hagyva csini csomagolópapírba tekerjük.
Gasztroajándék: házi petrezselymes fűszervaj
Gasztroajándék: házi petrezselymes fűszervaj

Eredeti ajándék az ünnepekre a sokféleképpen felhasználható, varázslatos, házi készítésű fűszervaj.

Tovább »

Még több recept

A vörös húsok varázslója: a rozmaringos fűszervaj

Ha illatos, pikáns ízélményre vágyunk, használjunk rozmaringos fűszervajat!

2018. december16., 14:41

Gasztroajándék: pikáns, almás csilizselé

Csilis újdonság – nem csak a vendégeknek – különböző húsokhoz, különböző alkalmakra.

2018. december16., 10:53

Könnyű is, gyors is, szép is ez a narancsos csokikehely

Ezt a narancsos-csokis finomságot ünnepi készülődés közben is el tudjuk készíteni, annyira egyszerű.

2018. december13., 13:10

Gasztromeglepetés: házi petrezselymes fűszervaj

Eredeti ajándék az ünnepekre a sokféleképpen felhasználható, varázslatos, házi készítésű fűszervaj.

2018. december11., 15:12

Mustra