Csípős gasztroajándék nem csak férfiaknak: csilis fűszervaj

Csilis is, narancsos is, épp csirkéhez illő, de a lazac is pompás lesz vele.

A fűszervajak feldobnak mindenféle sültet, de akár egy sima spagettit vagy főtt rizst is illatossá és ízessé varázsolnak. A húsokhoz inkább a sütés legvégén vagy tálalás előtt adjuk, hogy megőrizzük a friss fűszerek ízét. A csiliset elsősorban lazachoz, csirkéhez ajánljuk.

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 2 db thai csili
  • 1 db narancs héja (lereszelve)
  • 2 teáskanál narancslé
  • fekete bors friss, őrölt (ízlés szerint)
  • 1 kávéskanál nádcukor barna
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

  1. Összekeverjük az ízesítőket a vajjal.
  2. Egy darabka folpackra halmozzuk, feltekerjük, rúddá formázzuk, a két végénél öszecsavarjuk, behűtjük, ha kifagyott, a fóliában hagyva csini csomagolópapírba tekerjük.
fűszervaj (a 3-hoz van ez az 1 kép!)
Oszd meg másokkal is!
Ezt olvastad már?

Érdekességek