A fűszervajak feldobnak mindenféle sültet, de akár egy sima spagettit vagy főtt rizst is illatossá és ízessé varázsolnak. A húsokhoz inkább a sütés legvégén vagy tálalás előtt adjuk, hogy megőrizzük a friss fűszerek ízét. A csiliset elsősorban lazachoz, csirkéhez ajánljuk.
Hozzávalók
- 10 dkg vaj
- 2 db thai csili
- 1 db narancs héja (lereszelve)
- 2 teáskanál narancslé
- fekete bors friss, őrölt (ízlés szerint)
- 1 kávéskanál nádcukor barna
- 1 csipet só
Elkészítés:
- Összekeverjük az ízesítőket a vajjal.
- Egy darabka folpackra halmozzuk, feltekerjük, rúddá formázzuk, a két végénél öszecsavarjuk, behűtjük, ha kifagyott, a fóliában hagyva csini csomagolópapírba tekerjük.