A karácsonykor még a legmegrögzöttebb fogyókúrázók is megengedhetnek maguknak egy kis bűnözést. Azoknak akiknek viszont az ünnepekkor is követniük kell a diétás szabályokat, ajánlunk egy finom gluténmentes brownie-t. A receptet köszönjük Varga Dórának, a Budai Endokrinközpont dietetikusának!
Hozzávalók
- 10 dkg vaj
- 15 dkg gluténmentes étcsokoládé
- 10 dkg cukor
- 10 dkg rizsliszt
- 2 db tojás
- 2 teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
Gőzfürdő felett olvassza meg a vajat és a csokoládét. Utána a tűzről levéve adja hozzá a száraz hozzávalókat, tehát a cukrot, rizslisztet és a szódabikarbónát. A kissé kihűlt csokis keverékhez tegye egyesével a tojásokat, majd keverje el teljesen őket a csokis masszában. A masszát öntse a sütőpapírral bélelt sütőformába, és süsse 20-30 percig 180 fokra előmelegített sütőben! Akkor jó, ha a teteje száraz, berepedezett, de beleszúrt villára még ráragad kicsit a közepe!