Gluténmentes brownie nem csak karácsonyra

Finom és könnyen elkészíthető desszertekből tudnak falatozni azok is, akik gluténmentes diétán vannak. Például készítsünk brownie-t!

A karácsonykor még a legmegrögzöttebb fogyókúrázók is megengedhetnek maguknak egy kis bűnözést. Azoknak akiknek viszont az ünnepekkor is követniük kell a diétás szabályokat, ajánlunk egy finom gluténmentes brownie-t. A receptet köszönjük Varga Dórának, a Budai Endokrinközpont dietetikusának!

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg gluténmentes étcsokoládé
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg rizsliszt
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

Gőzfürdő felett olvassza meg a vajat és a csokoládét. Utána a tűzről levéve adja hozzá a száraz hozzávalókat, tehát a cukrot, rizslisztet és a szódabikarbónát. A kissé kihűlt csokis keverékhez tegye egyesével a tojásokat, majd keverje el teljesen őket a csokis masszában. A masszát öntse a sütőpapírral bélelt sütőformába, és süsse 20-30 percig 180 fokra előmelegített sütőben! Akkor jó, ha a teteje száraz, berepedezett, de beleszúrt villára még ráragad kicsit a közepe!

gluténmentes brownie
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek