Gluténmentes brownie nem csak karácsonyra

Finom és könnyen elkészíthető desszertekből tudnak falatozni azok is, akik gluténmentes diétán vannak. Például készítsünk brownie-t!

A karácsonykor még a legmegrögzöttebb fogyókúrázók is megengedhetnek maguknak egy kis bűnözést. Azoknak akiknek viszont az ünnepekkor is követniük kell a diétás szabályokat, ajánlunk egy finom gluténmentes brownie-t. A receptet köszönjük Varga Dórának, a Budai Endokrinközpont dietetikusának!

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg gluténmentes étcsokoládé
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg rizsliszt
  • 2 db tojás
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

Gőzfürdő felett olvassza meg a vajat és a csokoládét. Utána a tűzről levéve adja hozzá a száraz hozzávalókat, tehát a cukrot, rizslisztet és a szódabikarbónát. A kissé kihűlt csokis keverékhez tegye egyesével a tojásokat, majd keverje el teljesen őket a csokis masszában. A masszát öntse a sütőpapírral bélelt sütőformába, és süsse 20-30 percig 180 fokra előmelegített sütőben! Akkor jó, ha a teteje száraz, berepedezett, de beleszúrt villára még ráragad kicsit a közepe!

Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Sütés nélküli csokis brownie puffasztott rizzsel

Ha nem kapcsolnád be a sütőt kánikulában, készíts csokis brownie-t sütés nélkül, és ha te is annyira szereted a puffasztott rizst, amennyire mi, akkor azt sem érdemes kihagynod belőle.

2021. augusztus6., 12:52

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

2022. február22., 10:08

Te hogy készíted a palóclevest? Mi ilyenkor is bográcsban, nagymamánk receptje szerint

Ha egy jó adag magyaros fogást ennél, ez a remek leves szinte magától elkészül a bográcsban. Nem is kell mellé semmi más, csak néhány túrós palacsinta, és esetleg még egypár lekváros.

2022. február19., 12:56

Gombás csirkeragu magasabb szinteken: barna sörrel és krémes szósszal

Egy adag krumplipüré tetején is remek, de tésztával, párolt rizzsel és akár egy-egy frissen pirított, fokhagymás bagettszelettel is tálalhatod.

2022. február16., 06:24

Paprikás csirkemell gluténmentes nokedlivel

„Ha külföldi vendégek érkeztek hozzánk, édesanyám mindig paprikás csirkét készített nekik – hadd ismerjék meg, milyen ínyencek a magyarok. Annyira levette őket a lábukról, hogy onnantól kezdve minden alkalommal ezt kérték. Úgy tűnik, annak ellenére, hogy ez egy magyar fogás, nemzetközileg is igencsak kedvelt.”

2020. július27., 06:04

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

2022. február21., 10:08

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek