Esterházy-palota, termál, állatkert... Na, melyik magyar városról van szó?

Szerencsések vagyunk, mert nemcsak szebbnél szebb tájaink vannak, de sok történelmi városunk is, melyek mindenképpen megérnek egy látogatást. Erre a hétvégére Győrt ajánljuk.

Ősszel mindenkire ráfér a lazítás. Ülj kocsiba hétvégén, és célozd meg Győrt. Sétálj a hangulatos utcáin, a folyóparton vagy a Radó-szigeten, este pedig nézd meg a Győri Nemzeti Színház egyik előadását vagy koncertezz. Jó időben kihagyhatatlan program az állatkert, eső esetén pedig irány a termálfürdő.

Látnivalók

Győr történelmi épületeivel, tereivel, az utcákat átszelő folyóval városnézésre termett. A városházát lehetetlenség elkerülnöd, a neobarokk épület három, kupolás tornyát nem tévesztheted el, mára Győr jelképévé vált. A sétálóutca, a Baross Gábor út a barokk Széchenyi tér felé vezet, emlékműve, a Mária-oszlop körül színes épületek – a Lloyd, az Apátúr-ház, és a Vastuskós ház – sorakoznak körülölelve a bencés kolostort. A középkori házikók együtteséből épült Esterházy-palotában november 27-én ingyenesen vehetsz részt A földkerekség legmagasabb hegyei között című, himalájai expedíciót bemutató élménybeszámolón, november 28-án pedig a RAS Q jazz zenekar koncertjét hallgathatod meg 1200 forintért. A győri bazilika Szent István király nevéhez fűződik, első formájában a XI. században épült meg. A Bécsi kapu téren találhatod a Püspökvár bejáratát, ide a felnőttjegy 1500, a kedvezményes 500 forint, a tornyából beláthatod az egész várost. Január 14-ig pedig felülhetsz a Győr rendezvényterén álló óriáskerékre is (a felnőtt jegy 2000, a kedvezményes 1500 forint). 

Sétálj el Győr főterére.
Sétálj el Győr főterére.Shutterstock

A zsinagógában a második világháború utáni képzőművészetet bemutató kiállítás talált otthonra. Ha nyugalomra vágysz, sétálj egyet a Radó-szigeten. A Győri Nemzeti Színházban eltölthetsz egy kellemes estét. A legkisebbek a Xantus János Állatkertben simogathatnak kecskét vagy akár tapírt (a felnőttjegy 2500, a gyerek 1800 forint), vagy a budapesti Csodák Palotájához hasonló Mobilis Interaktív Kiállítási Központban próbálhatnak ki interaktív játékokat (a felnőttjegy 1750, a kedvezményes 1250 forint). Az Audi Hungaria Látogatói Központban pedig szemtanúja lehetsz az autógyártás különböző fázisainak. Itt előzetes regisztráció szükséges, a felnőttjegy 900, a kedvezményes 500 forint. A fürdőruhádat se hagyd otthon, egy esős napon lazíthatsz Győr gyógy-, termál- és élményfürdőjében (az egész napos felnőttjegy 3600, a diák 3100, a gyerek és nyugdíjas 2800 forint).

Látogasd meg a Rába partján fekvő Püspökvárat.
Látogasd meg a Rába partján fekvő Püspökvárat.Shutterstock

Programok

A programok ősszel sem kerülik el Győrt. A Győri Nemzeti Színházban olyan előadásokra válthatsz jegyet mint Csehov Sirálya vagy az István, a király. November 30-tól pedig ünnepi fénybe borul a város, és megnyílik az adventi vásár. A Dunakapu téren korcsolyázhatsz, a Széchenyi térről pedig kisvasút indul. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra