7 egészséges villámreggeli, amiért érdemes felkelned

Az idő pénz. Reggelente ezt fokozottan érezzük, persze tudjuk azt is, hogy hosszú távon nem igazán fenntartható megoldás egy tál cukros gabonapelyhet bedobni. Mutatjuk az alternatívákat, amik nem csak egészségesek, de finomak is.

A reggeli elkészítésének a legideálisabb időpontja a szombat és a vasárnap reggel, amikor van időnk ráérősen kikelni az ágyból, magunkhoz térni, és minden kreativitásunkat bevetni a konyhában. Az élet persze nem ilyen egyszerű hétköznap, amikor az öltözködés, a kutyasétáltatás és a gyerekek lerendezése mellett nagyjából öt perc és harminc másodperc jut a reggelire - az elkészítésével együtt. A The Week segítségével elhoztunk hét olyan reggeli receptötletet, ami biztosan megkönnyíti a hétköznapjaidat.

1. Matcha smoothie

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

ماچا 🍵 یکی از غنی‌ترین منابع آنتی‌اکسیدان به‌شمار می‌آید. ماچا به‌علت وجود کاتچین و آمینواسید سوخت‌وساز بدن را تقویت کرده و به کاهش وزن کمک می‌کند. علاوه بر این، کاتچین موجود در ماچا، آنتی‌اکسیدانی است که به خصوصیات ضدسرطانی مشهور است و محققان دریافته‌اند که ماچا نسبت به سایر انواع چای در دنیا، کاتچین بیشتری دارد #بخور_چاق_نشو #mr_matcha #matcha #matchalover #matchatea #matchasmoothie #ماچا #چای #چای_ماچا #نوشیدنی #سلامتی #کاهش_وزن #لاغری #آنتی_اکسیدان #ضد_سرطان

Mr.Matcha (@mr.matchaa) által megosztott bejegyzés,

Ha valódi koffeinlöketre van szükséged, kezd a napot zöld teával. Készíts smoothie-t, amiben a matcha segít, hogy ébren maradj a nap folyamán, a spenót, a kesudió, a banán pedig biztosítja a fehérjebevitelt. Mindössze 30 másodperc alatt elkészül a turmixgépben.

2. Chia puding

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Creamy Chia Pudding with Jammy Figs and Crunchy Granola 😋♥️♥️ Are you a fan of chia pudding? Some people found the texture a little weird but I find it most enjoyable with coconut milk. This give the chia pudding a really lovely creamy texture and rich taste. I normally go with a ratio of 1 cup of plant milk to 1/4 cup of chia seeds, plus a splash of maple or agave syrup. Then top the creamy chia pudding with crunchy granola and you've got yourself an amazing breakfast that will keep your fueled for hours! 🤗 On that note... I better finish my chia pudding and get some work done! I've got lots to do before we leave for our trip on Friday! Lots of love, Rachel xo ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ ✨ #chiapudding #chiapud #chia #chiaseeds #creamy #coconut #fig #figs #fruit #granola #foodisfuel #breakfast #brerakfastvibes #quickbreakfast #breakfastclub #brunch #mealprep #bestofvegan #food52 #tastespotting #thekitchn #foodgawker #lifeandthyme #forkyeah #kitchenbowl #letscookvegan #heresmyfood #beautifulcuisines #hautecuisines #rslove

Rachel’s Fit Kitchen | Vegan (@rachels.fit.kitchen) által megosztott bejegyzés,

Igazság szerint egy tál chia pudingot éppen olyan egyszerű elkészíteni, mint egy tál müzlit. Csak szórd a magokat egy tálba, és önts rá folyadékot - akármit, amit csak szeretnél. (Egyszer próbáld ki pekándiótejjel is.) Nekiállhatsz egyből, de ha vársz egy kicsit, a chia zselatinos állagúvá válik.

3. Csokis, cseresznyés, kókuszos szeletek

Ezeket a krémes, csokis, édes és egyben savanyú, és a mandulától és kókusztól roppanós szeleteket biztosan szeretni fogod. Keverd össze a hozzávalókat, és légy kreatív, egészítsd ki a kedvenceiddel.

4. Édes és fűszeres répasmoothie

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

If you love the taste of carrot cake, you have to try this smoothie! It's the perfect mix of sweet carrot juice and cinnamon spice! Check it out below!👇 • 🥕Cinnamon Carrot Protein Smoothie🥕 • INGREDIENTS 1 scoop French Vanilla IdealLean Protein 1/2 cup carrot juice 3/4 cup unsweetened vanilla almond milk 1/8 teaspoon cinnamon 4 cubes of ice • INSTRUCTIONS 1. Blend and enjoy! . . . #recipes #freerecipes #smoothierecipes #healthyprotein #healthyproteinrecipes #protein #creativerecipes #foodie #bestproteinforwomen #ownyourday #smoothie #smoothie_planet #foodie_munchies #healthyproteinshake #healthyproteins #healthyrecipes #recipesuccess #cleanrecipes #recipesoftheday #rippedrecipes #fitnessrecipes #fitrecipes #slimerecipes #recipesharring #recipesofinstagram #carrotsmoothie

IdealFit (@idealfit) által megosztott bejegyzés,

Bizony, kezdheted a napot zöldséggel is. A smoothie a répától, az ananásztól és a banántól lesz édes, a gyömbértől pedig különleges, fűszeres ízű. Ettől a finom vitaminbombától kapsz majd egy nagy löketet a napi teendőkhöz. 

5. Tahinis-csokis zabkása

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Chocolate Banana Oats 😍🍌🍫🐒 nachdem ich um 11 Uhr mehr oder weniger komatös wach geworden bin hab ich allen Mut zusammengenommen und bin samstags ! einkaufen gegangen 🙈ich hasse das eigentlich, aber da ich gestern zu faul war hatte ich keine Wahl 🤷🏻‍♀️ zur Belohnung ist dann auch diese Schokopizza und ein Knoppersriegel im Wagen gelandet, hab mich ja geschickt 😇😬 jetzt versuche ich mich noch etwas zu erholen und dann gehts wieder aufs @roccodelschlacko 😊 @beatsteaks_official 🖤 #food #foodporn #foodie #foodlover #fit #fitness #fitfam #healthy #healthyfood #healthyeating #breakfast #breakfastlover #frühstück #oats #oatmeal #porridge #chocolateoats #chocoholic #banana #schokoladezumfrühstück #goodmorning

alex 🙋🏻foodlover (@alaex24) által megosztott bejegyzés,

Felejtsd el a kekszeket és sütiket reggelire. Keverd össze este a tahinit, a csokit és a zabot, hagyd állni éjszakára, és másnap már nyakon is öntheted egy kis tejjel.

6. Céklás, erdei gyümölcsös, tahinis smoothie

A smoothie-k variációinak tárháza végtelen. Ha nem ijedtél meg a répás verziótól, a céklás, erdei gyümölcsös, tahinis változatot egyszerűen imádni fogod!

7. Suli előtti zabkása

Íme egy másik finomság, amivel egyáltalán nem kell reggel bajlódnod. Keverj össze zabot, aszalt áfonyát és tejet egy tálban, és tedd éjszakára a hűtőbe. Reggel már csak egy kis mézet kell rá csorgatnod és megpakolnod friss gyümölcsökkel.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek