Járd végig ezt a 3 helyet, és kész a tökéletes őszi nap a Balatonnál!

Csússz át a reggeliből az ebédbe egy békés zánkai teraszon, folytasd a napot fröccsözéssel - és ha még bírod szusszal, velős pirítóssal - a csopaki kocsma újragondolt épületében, naplementekor pedig irány a Szent György-hegy világbajnok panorámával és szicíliai pizzával. Így járd végig a Balaton északi partját egy őszi hétvégén!

Amikor beköszönt a hűvös idő, és már nem hívogatnak úgy a strandok, a legtöbben megfeledkeznek a Balatonról mint hétvégi célpontról. Pedig a tó nyaralószezonon kívül is ott van, ugyanolyan szép (ha nem szebb), csak nyugodtabb. Hazudnék, ha azt állítanám, ősszel ugyanolyan széles kínálat fogad, mint nyáron, de azért egyre többen állnak át az egész éves nyitva tartásra a tó körüli vendéglátóhelyek közül. A napokban végigjártam belőlük hármat, mutatom, hova ülj be te is valamelyik őszi szombaton vagy vasárnap, ha békés hangulatra, jó ételekre-borokra és pazar panorámára vágysz. 

Reggeli... na jó, brunch: Fügekert Bed&Wine, Zánka

Milyen a hely? Játszótér és hatalmas fügefa az udvaron, fedett terasz pasztellszínű, vintage hangulatú bútorokkal berendezve és végtelen nyugalom vár itt.

Mit csinálj itt? Lassíts le, élvezd a minden hétvégén kapható, reggeliből ebédbe csúszó fix áras brunch mennyei fogásait - az én kedvencem a hummusz volt grillezett báránykolbásszal -, melyekhez az alapanyagot a tulajdonosok (a zenei karrierjét étterem-vendégház üzemeltetésre cserélő Havas Miklós és felesége) igyekeznek mind helyi termelőktől beszerezni. Ha van kedved, maradj estére is, öt stílusosan berendezett szobával várnak. Sokszor rendeznek tematikus brunchokat - volt már például provence-i, és jeruzsálemi is, ezekért kövesd a hely Facebook-oldalát.

További infóért katt  ide

Ebéd (és délutánba nyúló fröccsözgetés a teraszon): Szomszéd kertje, Csopak

Milyen a hely? Régi kocsmaépület trendin, de mégis barátságosan újragondolva, hangulatos belső terasszal.

Mit csinálj itt? Érkezés után feltétlen dögönyözd meg a tulaj kutyáját, a szupercuki olasz vizslát. Utána egyél valami egyszerű, de nagyszerű ételt: a szabad tűzön sült tokhal és a kijevi csirke krumplipürével zseniális. De akkor is jó választás az idén nyáron nyílt bisztró, ha csak iszogatnál és mellé pár falatot ennél. Ebben az esetben a kemencében készült kacsa rilette-t, a kecskesajtkrémet vagy a velős pirítóst ajánlom. A borlapon többnyire helyi tételek vannak, de a tulaj, Tóth Attila, egyáltalán nem ragaszkodik csak a balatoni borokhoz: többek között remek spanyol cavát és vörösbort is kóstolhatsz nála.

További infóért kattide.

Vacsora (és naplementenézés): Taberna Infinito, Kisapáti 

Milyen? Lakásétterem medencével, mediterrán fogásokkal és elképesztő kilátással a tanúhegyekre. 

Mit csinálj itt? Miután felküzdötted magad a Szent György-hegy emelkedőin, ámulj el a páratlan panorámán. Aztán vegyél a kezedbe egy pohár bort, kóstold meg a tulajdonos, Bicskei Sándor készítette görög és olasz ételeket, és add át magad a hely utánozhatatlan hangulatának. A Taberna Infinito előzetes bejelentkezés alapján látogatható, és mindig valamilyen tematika köré rendeződnek a vacsorák, borkóstolók. Az október 23-ai hosszú hétvégén például helyi borokat ihatsz és szicíliai pizzákat ehetsz korlátlanul 7990 forintért. A Facebook-eseményt itt találod.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Na milyen hegyeket látunk az Infinito teraszról? Megtudod nevezni őket?😉 Hozzászólásban írd meg a tippedet. 👇🏻 #infinitoéletérzés#tabernainfinito . . . . . #nekemabalaton#balatonigasztroterkep#balaton#mutimiteszel#mik#nyárvan#mutiholvagy#mik_gasztro#instakozosseg#lakebalaton#ikozosseg#mik#instahun#szeretlekbalaton#csakazeszakipart#welovebalaton#balatonfelvidék#szentgyörgyhegy#kilátás#travelhungary#gasztro#mikgasztro#étel#mikgasztrofoto

🌵🌸🌴A határtalan vendéglő🌴🌸🌵 (@taberna.infinito) által megosztott bejegyzés,

További infóért kattide.

Kíváncsi vagy, milyenek lehettek anno a balatoni vendéglátóhelyek? Mi is azok voltunk, össze is gyűjtöttünk egy csomó klassz régi fényképet, nézd végig velünk őket itt!

Oszd meg másokkal is!
Mustra