Kiderült, melyik ételből készül a legtöbb Insta-poszt Magyarországon

A legnépszeűbb étel valójában ital, és van, amit imádunk enni, mégsem tartjuk érdemesnek arra, hogy felkerüljön az Instagramra.

Nemrég az Independent számolt be egy felmérésről, amely szerint az Instagram legnépszerűbb étele a briteknél a curry, azaz erről az ételről posztoltak a legtöbbet. Természetesen a hazai felhasználók is előszeretettel osztják meg a követőikkel, hogy éppen mit esznek vagy isznak. Hogy milyen hatalmas divat lefényképezni az elfogyasztandó ételt, a legjobb példa a #mutimiteszel hashtag, amely bő egymillió bejegyzésnél jár. És hogy nálunk mi szerepel az első helyen? A hajtás után kiderül!

A Falatozz.hu járt utána ennek. A mellékelt listát az Instagram adatai alapján állították össze, kizárólag a 2018-ban feltöltött fotókat figyelembe véve.

A 10 leggyakrabban fotózott magyar étel:

  1. lángos (kb. 64.000 poszt).
  2. kürtőskalács (kb. 32.000 poszt)
  3. palacsinta (kb. 26.000 poszt)
  4. lecsó (kb. 12.000 poszt)
  5. kolbász (kb. 11.000 poszt)
  6. gulyás (kb. 9000 poszt)
  7. halászlé (kb. 7200 poszt)
  8. pörkölt (kb. 6500 poszt)
  9. somlói galuska (kb. 6000 poszt)
  10. rétes (kb. 5500 poszt)

Nem mutiba készült

Számos olyan étel csúszott le egyébként a top10-es listáról, amit valószínűleg sok magyar ember szeret enni, de valamiért nem érzik, hogy érdemes a lefényképezésre. Ilyen a csalamádé és a krumplis tészta, amelyek kapcsán mindössze 700-700 körüli bejegyzés született, illetve a paprikás csirke a maga 1000 nagyságrendű posztjával, valamint a rántott sajt és a túrós csusza, amelyek egyenként csupán 1200-as nagyságrendben szerepelnek a közösségi portálon.

A bajnok

Az is beszédes adat, hogy nincsen olyan magyaros étel, amely felérhetne a folyékony kenyér népszerűségével: a #sör címkével ugyanis bő 81.000 poszt született.

unnamed.png
Fotó: Falatozz.hu

Mi az, amit eszel... de tényleg

Mindemellett a Falatozz.hu feltételezte, hogy nem okvetlenül ugyanazt szeretik fotózni és enni a felhasználók, ezért az ételrendelő portál adatbázisában lefuttatta az Instagram legnépszerűbb 10 hazai ételét, hogy megnézze, a 2018-as rendeléseket tekintve is hasonlóan alakul-e a lista.

Ezúttal az alábbi módon alakult a sorrend: a kürtőskalács szerepel a lista legalján, amire valószínűleg az a magyarázat, hogy a hazai éttermek nem nagyon szerepeltetik a kínálatukban. Utána következik a rétes, a lecsó, a halászlé, a kolbászos ételek, a pörkölt és a gulyás. A dobogóra a somlói galuska, a lángos és a palacsinta került fel. Az aranyérmes desszert ráadásul elképesztő fölénnyel győzött.

Mustra

Kérjük, támogasd munkánkat te is azzal, hogy engedélyezed a hirdetések megjelenítését az oldalon. Lapunk bevételi forrását ezek a hirdetések jelentik, így elengedhetetlenek ahhoz, hogy cikkeinket ingyenesen olvashassátok.

A hirdetések megjelenését engedélyezheted külön a Dívány.hu oldalra is, vagy a kiegészítő program teljes kikapcsolásával az összes általad látogatott site-ra.