5 mozifilm, amit a legjobban várunk idén!

Az előzetesek alapján idén rengeteg jó moziélményben lesz még részünk. Viszontlátjuk Göthe Salamandert és Rontó Ralph-ot, Mary Popins pedig új köntösbe bújik.

Nem kell attól tartanunk, hogy a következő hónapokban visszavonulva a lakásba szomorú tekintettel figyeljük majd az ablakon túl tomboló őszt. December végéig sok várva-várt film debütál a filmvásznakon, amikért mindenképpen érdemes lesz elzarándokolni a legközelebbi moziig.

Colette

Keira Knightley-t a Kódjátszma óta nem láthattuk komolyabb szerepben, ezért most nagyon örülünk, hogy a Colette-ben kulcsfiguraként jelenik meg idén ősszel. Az 1900-as évek elején járunk. Colette-et férje (Dominic West) arra kényszeríti, hogy az ő nevében írjon regényeket. Írásai sikert aratnak, ezért a nő fellázad a férfi ellen, és kezébe veszi sorsa irányítását. Az igaz történeten alapuló film a nemi egyenjogúságáért kiálló írónő életét mutatja be.

Premier: 2018. szeptember 21. (Egyesül Államok)

Legendás állatok és megfigyelésük 2.: Grindelwald bűntettei

Bár azt hittük, hogy a két részesre dúsított Harry Potter és a Halál ereklyéi után nem láthatunk több filmet Rowling univerzumából, 2016-ban filmvászonra került az eredetileg tankönyv formájában megjelent Legendás állatok és megfigyelésük első része. A Potter generáció tagjai lélegzetvisszafojtva figyelik, hogy vajon mi fog kisülni Göthe Salamander (Eddie Redmayne) kalandjainak folytatásában a leginkább csak látványosra sikerült kezdet után. A szereplőgárdához ezúttal a fiatal Dumbledore szerepében Jude Law, Grindelwaldként pedig Johnny Depp csatlakozik.

Premier: 2018. november 16. (Egyesült Államok)

Rontó Ralph 2.: Ralph lezúzza a netet

Annak ellenére, hogy egyre kevesebb a jó vígjáték, az animációs filmek készítői egyre produktívabbak és kreatívabbak, és szerencsére a humor ezen a területen is ki tud bontakozni. Rontó Ralph figuráját azonnal a szívünkbe zártuk, ezért örülünk, hogy érkezik belőle a folytatás, ami miatt - az előzetes alapján - nem kell tartanunk. Ralph ezúttal maga mögött hagyja a játéktermet és Vanellope von Cukkal együtt hódítja meg az internetet.

Premier: 2018. november 21.

Mary Queen of Scots

Imádjuk a történelmi témájú filmeket, főleg, ha olyan tehetséges színészek kapnak bennük szerepet, mint az ezúttal Máriát alakító Saoirse Ronan - akit már 2012-ben kiválasztottak a szerepre - vagy az Erzsébet királynőként feltűnő Margot Robbie. A skótok királynőjének életét már többször feldolgozták, mi pedig izgatottan várjuk a legújabb megközelítést.

Premier: 2018. december 7.

Mary Poppins visszatér

Mary Poppins meséje igazi klasszikus, amin több generáció cseperedett fel. A varázsdadustól tanultuk meg, hogy bármilyen orvosság lenyelhető egy kis cukorral, és hogy egy női táskába bármi belefér, Julie Andrews és Dick van Dike felejthetetlen párosa pedig örökre a szívünkbe lopta magát. Mary Poppins bőrébe ezúttal Emily Blunt bújik, de olyan nevek is szerepet kaptak a filmben mint Mery Streep, Julie Walters vagy Colin Firth. Sőt, Dick van Dyke is ismét feltűnik.

Premier: 2018. december 27.

Oszd meg másokkal is!
Mustra