A legjobb kalandparkok a Balaton környékén

Hiába próbáljuk kizárni a tudatunkból, közeledik az ősz - vele együtt pedig a strandszezon vége is. De ettől még bőven lesz mit csinálni a Balaton környékén. Elhoztuk neked az öt kedvenc kalandparkunkat, ahol a fák lombkoronái között teheted próbára az ügyességed.

Idén nyáron jutottam el életemben először kalandparkba egy lánybúcsú keretein belül. Addig nem különösebben vonzott, hogy bukósisakban, hevederbe csomózva sétálgassak át fák közé kifeszített függőhidakon. Aztán felmásztam az első akadályra, és miután körbetekintettem, rájöttem, hogy sokkal többről van szó mint egy könnyed talaj feletti sétáról. Mire eljutottam a pálya végéig, mászófalakon húztam át magam, a levegőben függő hordókon kúsztam keresztül, sőt még egy kifeszített kötélen is átbicikliztem. Rájöttem, hogy a kalandpark igenis szuper program. Elhoztam neked a kedvenceimet a Balaton körül, amik nem csak izgalmasak, idilli környezetben kaptak helyet.

Tihanyi Kalandsziget

A Tihanyi-félsziget maga a romantika a meredek utcácskáival, a balatoni kilátással és a nyáron virágzó levendulamezőkkel. Miután bebarangoltad a környéket, sétáltál a Belső-tó körül vagy elkirándultál a gejzírkúpokhoz, benevezhetsz egy kalandtúrára a Tihanyi Kalandszigeten. Hat különböző pálya hatvan akadálya várja a kalandorokat. A Gyermekvilágban a legapróbbak két éves kortól mászhatnak szülői felügyelet mellett, ahol mini lecsúszópálya, homokozó és trambulin is található.

🐒

Annamária Hartó (@hartoanna) által megosztott bejegyzés,

A zöld pályák 130 centi feletti magasságtól használhatók, a kék pályákat pedig az óriás lecsúszópályával zárhatod. Ha nagyobb társasággal érkezel, öt fő felett érdemes előre bejelentkezni, hogy ne a tömött pályáknál érjen meglepetés.

Árak: A Gyerekvilágba 1,5 órára 1700 forint a belépő, a zöld pályákra szintén 1700, a kék pályákra pedig 2900 fejenként. Az árak tartalmazzák a begyakorló pálya használatát, a mászófelszerelést, és a balesetbiztosítást is az adott pálya használatán felül.

Nyitva tartás: Minden nap 9 és 19 óra között.

Cím: 8237 Tihany, Lepkesor 29.

Balatonfűzfői Serpa Kalandpark

Fűzfőn a parton a környék legfinomabb keszegét kóstolhatod meg, feljebb, a hegyen pedig bobozhatsz, vagy rosszabb időben az uszodát is meglátogathatod. Vele szemben található a Serpa Kalandpark, ami az átlagosnál nehezebb pályákat ígér, ezért a kalandösvényeket 5-6 éves kortól lehet igénybe venni. A kisebbek a mászótornyon próbálkozhatnak, akik pedig félnek a magasban a talajon próbálhatják ki magukat íjászatban.

Challenge 💪#challenge #serpa #ironman #adventure

Bride to Be Budapest (@bridetobebudapest) által megosztott bejegyzés,

Árak: Az árak pályánként és nehézségi szint szerint változnak 1500 és 500 forint között. 600 forintért használhatod a mászótornyot, a drótkötél csúszdát és íjászkodhatsz (10 lövéssel).

Nyitva tartás: A kalandpark augusztus végéig minden nap 10 és 19 óra között tart nyitva, szeptembertől október végéig pedig hétvégenként és ünnepnapokon 10 és 17 óra között.

Cím: 8175 Balatonfűzfő, Uszoda utca 2.

Zamárdi Kalandpark

A déli parton a Zamárdi Kalandpark vár, ahol a négy kalandpályán kívül rengeteg más izgalmas lehetőség is van. A harmincötezer négyzetméteres ligetben suhanhatsz a csúszópályákon, a mélybe vetheted magad az ugrótoronyról, kipróbálhatod a vízidodzsemet, a vízigolyót vagy a vízihengert, az apróságok pedig élménygőzösözhetnek, kikeveredhetnek a labirintusból vagy akár aranyat is moshatnak.

Árak: A gyerek pályákra 3000 (130 centiig), a junior pályákra 3800 (130-150 centiig), a felnőtt pályákra pedig 4900 forint fejenként a belépő.

Nyitva tartás: Minden nap 10 és 19 óra között.

Cím: 8621 Zamárdi, Siófoki út

Balatonfüredi Extrém Kalandpark

Balatonfüred a séták városa, főként ha egy kellemes őszi napról van szó. A gyönyörű, régi házak, a víz közelsége és az árnyas park mindig biztos kikapcsolódást jelentenek. De Füreden akkor is lazíthatsz, ha az aktív kikapcsolódás híve vagy. Az Extrém Kalandpark bringaparkkal, mászófallal, csúszó- és akadálypályával vár, ami a különböző nehézségi szinteknek megfelelően 144 elemet tartalmaz.

Rebeka Gáspár (@gaspar.rebeka) által megosztott bejegyzés,

A bébipályán a legapróbbak is mászhatnak, aki pedig kihívásra vágyik, megküzdhet az extrém felnőtt pályával. Árak: A korlátlan pályahasználat gyerekeknek 4000, felnőtteknek 500 forint. A gyerek pálya 2000, a felnőtt 3000 forint, a csúszópálya pedig alkalmanként 1000 forint. A mászófalat 500 forintért használhatod, biciklit 2500 forintért kölcsönözhetsz egy napra.

Nyitva tartás: Szeptember 11-ig a kalandpark minden nap nyitva tart 10 és 19 óra között, utána a hónap végéig csak hétvégén 10 és 18 óra között.

Cím: 8230 Balatonfüred, Tihany felé a körforgalom után jobbra

Kislődi Sobri Jóska Élménypark

Ha kicsit messzebb is merészkednél a Balaton partjától, vedd célba a Bakonyban a kislődi Sobri Jóska Élményparkot. Itt Magyarország leghosszabb drótkötélpályája vár. A különböző pályák más nehézségi szintűek, ezért gyerekek is használhatják a magasságuknak megfelelőt. A kalandösvényeken kívül rengeteg játékot kipróbálhatsz, többek között bobozhatsz, fára mászhatsz, gokartozhatsz, jetskizhetsz vagy lézerharcolhatsz is.

💪🌞🌿👟😋 #goodday #happy #sobrijoska #kalandpark #jokiscsapat #jokisnap #sunshine #sport #kihívás

Lantos Nikolett 💑🌸🌞 (@lantos_niki) által megosztott bejegyzés,

Árak: A 3000 forintos belépővel használhatod a a tutajokat, sportpályákat, játszótereket, a vízi akadálypályát és élményparkot, a Hámori-strandot és az állatsimogatót, a 300 forintos gyerek jeggyel (5 éves korig) és az 5000 forintos felnőtt jeggyel pedig minden mást is igénybe vehetsz, beleértve a drótkötélpályát.

Nyitva tartás: Minden nap 10 és 19 óra között.

Cím: Kislőd

Ha pedig a nagy csúszás-mászás-suhanásban megéheznél, a Balaton legjobb éttermeit itt találod:

Oszd meg másokkal is!
Mustra