Hogyan legyél te a legsítlusosabb esküvői vendég?

Lehetsz csinos magassarkú nélkül? Hová pakold a holmidat? Milyen színt válassz? A divatvilág nagyjai mondják el, hogy ők mit viselnek vendégként egy esküvőn.

Javában tart még az esküvői szezon, és ha nem azon kell törnöd a fejed, hogy milyen ízesítésű tortát válassz, honnan szerezz zenekart, akkor valószínűleg azt a tábort erősíted, ahol az agyalást a nászajándék és a vendégségbe viselt ruha okozza. Abban már segítettünk, hogy minek örül a legjobban az ifjú pár, most pedig a Vogue segítségével tanácsot adunk abban is, hogy hogyan lehetsz stílusos az esküvőn. A divatvilág gurui mondják el, hogy ők mit viselnek, ha ilyen nagy eseményre hivatalosak.

Öltözz az esküvőhöz

Lauren Santo Domingo, a Moda Operandi alapítójának a választása annak függvényében változik, hogy éppen hova kap meghívást. Az angliai szertartásokra a nőies, különc és pajkos darabok mellett rakja le a voksát, Olaszországban magas hasítékkal ellátott feketét visel aranyékszerekkel és napbarnított bőrrel, New Yorkba pedig a legszebb ékszereit veszi fel. A magassarkú az esküvői szett kötelező része, de odafigyel arra, hogy kényelmes legyen a cipője, hiszen az este folyamán előbb vagy utóbb a táncparketten köt ki.

Szerinte a fekete nem tabu egy esküvőn, kivéve persze akkor, ha vőlegény elköteleződéséről szeretnél véleményt formálni. Fontosnak tartja, hogy a lehetőségek széles skálájáról választva mindig vedd figyelembe a közeget amiben majd megjelensz, és annak megfelelően válassz.

Se kalap, se sarok

JJ Martin, a LaDoubleJ Editions alapítója szerint a lapos talpú cipő vagy izgalmas szandál kötelező darabja egy esküvőnek, ha vendégként érkezel. Egy sportos, menő darab egy kis csavarral jolly joker lehet.  A magas sarok nála szóba sem jöhet, akárcsak a kalap viselése.

Fontos, hogy jól érezd magad abban a ruhában, amiben érkezel.
Fontos, hogy jól érezd magad abban a ruhában, amiben érkezel.Shutterstock

A mindent elrejtő kistáska

Sarah Staudinger, a Staud társalapítója, ha esküvőről van szó klasszikus, letisztult ruhákhoz nyúl, de versenyben vannak a vintage darabok is. Előszeretettel viszi magával különféle anyagú és színű Grace táskáit a nagy eseményekre, ugyanis bár kicsinek tűnnek, sok mindent el tud bennük rejteni, mint például a szükség esetén életet mentő balerina cipőt. Azt tanácsolja, hogy ne viseljünk semmit, ami túl rikító vagy csillogó, és válasszunk olyan cipőt, amiben biztonságosan el tudunk jutni a mosdóig.

Hozd ki magadból a legjobbat

Amy Smilovic, a Tibi márka alapítója szerint befutó lehet egy hosszú ruha blézerrel és egy láncos táskával, ujjatlan csipkeruha magassarkú szandállal, vagy egy midi szoknya magasnyakú felsővel. Táskából kicsit, de izgalmasat választ. A legrosszabb dolog, amit egy esküvőn vendégként tehetsz, hogy úgy érkezel meg, mintha nem érdekelne, hogy mit viselsz. 

Ne öltözz a koszorúslányokhoz.
Ne öltözz a koszorúslányokhoz.Shutterstock

A kevesebb néha több

Emilia Wickstead, az Emilia Wickstead márka alapítója az esküvőkön olyan ruhát szeret viselni, ami kényelmes, mégis magabiztosnak érezheti benne magát úgy, hogy közben jól tud szórakozni. A könnyű organzát javasolja, amiben biztosan szabadnak érzed majd magad. A fekete mindig nagyon elegáns, amit feldobhatsz fém kiegészítőkkel. Ne feledd, hogy a kevesebb néha több. Vigyél a klasszikus megjelenésbe egy kis csavart.

Színek, színek és színek

Hannah Weiland, a Shrimps alapítójának tanácsa, hogy viselj színeket. A feketét túl sötétnek tartja, és bár szeret fehéret viselni, az esküvőkön ezt a lehetőséget inkább meghagyja a menyasszonynak. Ha megtalálod a tökéletes kiegészítőt, ne engedd ki a kezedből! Weiland Antonia táskáját a saját esküvőjére vette, és azóta is vele tart. Attól viszont óvva int, hogy olyan ruhában érkezz mint a koszorúslányoké.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek