5 úti cél, ahova el kell utaznod augusztusban

Járd be Barcelona nyüzsgő utcáit, hűsölj Oslóban, ismerd meg Krakkó történelmét, kirándulj Kanadában vagy csodáld meg a Fülöp-szigeteki rizsteraszokat. Úti tippek augusztusra.

Nyaralás szempontjából augusztus az egyik legnépszerűbb hónap. Ha szeretnéd elkerülni a kánikulát, de a nyüzsgő városi élet is vonz, érdekel a történelem és szereted a természetet, a Buisness Insider  cikke alapján ajánlunk néhány úti célt.

1. Barcelona, Spanyolország

Barcelona egész évben jó ötlet, ha pedig a lételemed a nyüzsgés, akkor augusztus a te hónapod. Fedezd fel a labirintusszerű utcákat és sikátorokat, és egy pillanatig se tarts tőle, hogy elveszel, hiszen nincs is jobb módja felfedezni a környék kávézóit, boltocskáit és más kincseit. Sétálj egyet Güell parkban, vedd szemügyre a spanyol építészet színpompás remekeit, tapasozz és borozz egy tetőtéri bárban.

A Güell park színes épületei és szobrai.
A Güell park színes épületei és szobrai.Shutterstock

Semmikképpen ne hagyd ki a még ma is épülő Sagrada Famíliát, vagyis a Szent család-templomot, ami várhatóan a világ legnagyobb bazilikája lesz. Barcelonában akár heteket is eltölthetsz, minden napra jut látványosság.

2. Oslo, Norvégia

A norvég fővárosban augusztusban ritka természeti jelenségben lehet részed, mégpedig a napsütéses oslói órákban. Nyáron akár 20 fokban is dőzsölhetsz, ráadásul a kiélvezheted a hosszú napok nyújtotta rengeteg lehetőséget. Fedezd fel az 1200-as években épült Akershus kastélyt vagy látogass el az Ekebergparken szoborparkba.

Hűsölj a norvég fővárosban, Oslóban.
Hűsölj a norvég fővárosban, Oslóban.Shutterstock

3. Krakkó, Lengyelország

Krakkó a történelem és az éjszakai élet tökéletes elegye. A Wawel-székesegyház, a Mária templom és Schindler gyára bepillantást engednek Lengyelország vallási és politikai történelmébe. Ha a szabadba vágysz, sétálj egyet a Platy parkban, naplemente után pedig célozd meg a helyi bárokat, éttermeket vagy kávézókat, Krakkó világbajnok fagyikkal és süteményekkel büszkélkedhet.

A krakkói Mária templom.
A krakkói Mária templom.Shutterstock

4. St. John's, Kanada

Új-Fundland és Labrador szövetségi tartomány fővárosa az év nagy részében túl hideg ahhoz, hogy ide tervezz vakációt, de nyáron - különösen augusztusban a hőmérséklet akár a 15 fokot is elérheti. Ilyenkor megnyílik előtted a kültéri programok tárháza, túrázhatsz, gyűjthetsz bogyós gyümölcsöket és állatlesre is indulhatsz, a turisták kedvencei a bálnák és a lundák.

St. John's színes házai.
St. John's színes házai.Shutterstock

Ha kulturális programokra vágysz, tegyél egy sétát a belvárosban, csodáld meg a színes házakat, látogass el a Quidi Vidi halászfaluba vagy a John Cabot tiszteletére emelt Cabot Towerhoz. A Signal Hillről pedig beláthatod az egész várost.

5. Ifugao, Fülöp-szigetek

A Fülöp-szigeteki Ifugao tartomány rizsteraszai rendkívüli látványt nyújtanak. A 2000 éves teraszok több városon is átívelnek, beleértve Banaue-t és Batadot. Az esős évszakban - főként augusztusban - a legzöldebbek, ezért ha természet szerelmese vagy, ilyenkor vedd célba Ifugaót.

Ifugao rizsteraszai.
Ifugao rizsteraszai.Shutterstock

További úti célokért keresd fel a Buisness Insider oldalát.

Oszd meg másokkal is!
Mustra