Hogyan csempésszünk egy kis Frida Kahlót az öltözetünkbe?

Akár eljutsz a kiállításra a fővárosban, akár nem, öltözkéddel bármikor leróhatod a tiszteleted a mexikói festőnő emléke előtt.

Idén nyáron egy remek kiállítást tekinthetünk meg a Magyar Nemzeti Galériában, Frida Kahlo - Remekművek a mexikóvárosi Museo Dolores Olmedóból címmel, amely a mexikói festőnő műveiből - 26 festményből és kilenc rajzból tevődik össze. Turcsányi Mária stílustanácsadó ennek apropóján össze is gyűjtötte nekünk, hogyan róhatjuk le tiszteletünket előtte öltözékünkkel. Tippjeit a hajtás után láthatod!

Közszolgálat

Meddig? 2018. július 07. - 2018. november 04.

Hol? Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria, C épület, földszint

Mennyiért? 3200 Ft (részletek itt

Egyéb infók: itt

Hosszú évekkel ezelőtt találkoztam először a kivételes tehetségű Frida Kahlo nevével, akinek nem csak a művei, hanem egész szenvedésekkel és szenvedélyekkel teli életútja, különlegesen vibráló személyisége és karakteres szépsége is magával ragadott.

A festőnő, amellett, hogy csodálatos életművet hagyott maga után, valódi popkulturális ikonná is vált, stílusa a mai napig megihleti a divatvilágot. Frida egészen egyedülálló módon a mexikói indiánok népviseletében járt, bátran kombinálta a merész színeket és mintákat egymással, hajába hatalmas díszeket, virágokat tűzött.

A stílusa által inspirált ruhák, kiegészítők már az üzletekben is elérhetők, így hamar felfedeztem az alábbi pólót, és mivel nem volt a méretemben, online rendeltem belőle. Amíg megérkezik, eljátszogattam kicsit: vajon milyen szetteket állítanék össze, amikbe harmonikusan illeszkedik ez a különleges darab? Millió variáció eszembe jutott, amiből veletek is megosztanék párat. Ti melyiket választanátok, vagy milyen módon építenétek be a ruhatáratokba egy ilyen karakteres holmit?

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek