Ezek a legújabb világörökségi helyszínek: vedd célba őket!

Káprázatos hegyek, végtelenbe nyúló vidékek, ősi épületek és régészeti lelőhelyek a világörökségi listán.

Az UNESCO világörökségi listájára újabb helyszínek kerültek fel, amiknek száma immár 1092-re nőtt összesen 167 országban. Ha még nem terveztél semmit az idei nyárra, vedd célba ezeket a lenyűgöző látványosságokat, amíg még nem özönlik el a turisták. A The Telegraph listájáról elhoztuk nektek a mi kedvenceinket.

1. Fanjing-hegy, Kína

A Fanjing-hegy a kínai Wuling hegység részét képezi, amelynek legmagasabb pontja 2570 méter, és különlegesen változatos flórával és faunával rendelkezik. A túrázók körében a csúcson található Larger Golden Peak nevű kőképződmény miatt vált népszerűvé.

A Fanjing-hegy rengeteg túrázót vonz.
A Fanjing-hegy rengeteg túrázót vonz.Shutterstock

2. Chaine des Puys, Franciaország

A Chaine des Puys Franciaország szívében fekvő vulkanikus terület, ami 35 millió évvel ezelőtt, az Alpok formálódásának a hatására alakult ki. Az itt található nemzeti parkban túrára és rövidebb sétákra is van lehetőséged.

A Chaine des Puys területén kisebb sétákat is tehetsz.
A Chaine des Puys területén kisebb sétákat is tehetsz.Shutterstock

3. Naumburgi dóm, Németország

A Naumburg városában található, egykori püspöki székesegyház, a Naumburgi dóm építését 1028-ban kezdték meg. Az épület lenyűgöző példája a középkori építészetnek és művészeteknek, amiben a román és gótikus jegyek keverednek. Híres, nyugat kórusa a munkálatok megkezdése után mintegy két évszázaddal később épült meg.

#namburg#kirshfest#miasto#z#gory#pieknie#polishgirl#l4l#like4like#f4f#follow4follow#vsco

Bernadeta Trawińska (@panna__trawinska_) által megosztott bejegyzés,

4. Sansa, Koreai Köztársaság

A Sansa a Koreai-félszigeten található buddhista épületek együttese. A hét templom a hetedik és a kilencedik század között épült fel. Az épületek több figyelemre méltó, szentélyt, tárgyat és dokumentumot rejtenek.

5. Fársz tartomány, Irán

Irán Fársz tartományának délkeleti részén nyolc régészeti lelőhely található, amik Firuzabadban, Bishapurban és Sarvestanban helyezkednek el. Ezeknek a városalapoknak és épületeknek a keletkezése a Szászánida Birodalom végére tehetők. Itt található a dinasztia alapítója, Ardashir Papakan által egykor épített főváros is, ahogyan az utódjának, első Shapurnak köszönhető épületek maradványai is.

Irán Fársz tartományában nyolc régészeti lelőhely található.
Irán Fársz tartományában nyolc régészeti lelőhely található.Shutterstock

A The Telegraph oldalán még többet találhatsz az UNESCO Világörökségi Listájának legújabb helyszínei közül.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek