Szelfizett a vonattal, elcsapta. Íme, a legbizarrabb szelfibalesetek!

A vonatok, a hullámok és a szakadékok is szépen szedik áldozataikat Indiában.

A gyönyörű tengerpartjáról híres Goa államban a szelfizés veszélyeire figyelmeztető tiltótáblákat is elhelyeztek a hatóságok, hátha így képesek lesznek megóvni a turistákat, akik a tökéletes képért akár az életüket is hajlandók feláldozni. A tulajdonképpen a legéletképtelenebb példányok leselejtezésére is kiválóan alkalmas „extrémszelfizés” veszélyeire figyelmeztető táblákat azért most helyezték ki a helyiek, mert nemrég két szelfiző turistát is magukkal ragadtak a hullámok Goában.

Jön a hullám

A Guardian szerint mindketten június 17-én haltak meg: kiálltak egy sziklára, majd addig-addig pepecseltek a telefonjukkal, amíg egy nagyobb hullám a vízbe nem sodorta őket.

shutterstock 774946492

Jön a vonat

Az évente 6 millió turistát fogadó indiai államban 24 szelfimentes zónát hoztak létre a hatóságok, hogy visszaszorítsák a fotózkodással kapcsolatba hozható halálesetek számát. Erre azért volt ekkora szükség, mert abban a kategóriában messze India teljesít a legjobban a világon: egy felmérés szerint a 2014-2015-ös időszakban 127-en haltak meg szelfizés közben, és az áldozatok több mint a fele indiai volt.

A 76 indiai halálesetet általában közlekedési eszközök, a víz vagy szakadékok okozzák. Az egyik legtöbb halálesetet követelő incidens a Maharastra tavon történt: 10 fiatal pózolt egy csónak szélén, a csónak felborult, a 10 leendő Facebook sztár közül pedig csak hárman élték túl a mutatványt.

De a vonatokkal és a szakadékokkal is meggyűlik néha a szelfizők baja. Egy indiai férfit egy vonat sodort magával, a képernyő alapján úgy tűnik nem sikerült ugyanis belőnie, hova kéne állnia, egy brit és egy ausztráliai turista pedig egy szikláról zuhant le nemrég, valószínűleg szintén fotózkodás közben.

shutterstock 718688584

Jön a hód

Ennél talán csak annak a pecásnak az esete furcsább, aki azután vérzett el, hogy megharapta egy fotogén, de agresszív hód.

Oszd meg másokkal is!
Mustra