McDonald's alkalmazottak mondják el, mit ne rendelj a gyorsétteremben

A gyorséttermi lánc nem az egészséges menüjéről híres, de kínálatában vannak olyan ételek, amiket még az alkalmazottak sem ajánlanak.

A kezdetekkel ellentétben ma már hatalmas a választék a McDonald's éttermeiben, a klasszikus hamburgeren túl a salátáktól kezdve a különböző ízesítésű pitékig bármit rendelhetsz. Ha a kínálatukról van szó, kétségtelen, hogy az ott dolgozók tudnak róla a legtöbbet, hiszen nem csak elkészítik az ételeket, hanem sokan a kedvezményüket felhasználva az étterem menüjén élnek. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindent jó szívvel ajánlanak. A Buisness Insider egykori és jelenlegi alkalmazottakat keresett fel, hogy kiderítse, mik azok az ételek, amiket ők sosem rendelnének.

A híres halas szendvics

A Filet-O-Fish volt az első szendvics a McDonald's kínálatában, ami szakított a klasszikus hamburger formával, és csatlakozott az étteremlánc menüjéhez 1965-ben. Az alkalmazottak között mégsem népszerű. Egy virginiai dolgozó elmondta, hogy idős vendégeik azért szeretik a szendvicset, mert könnyű megrágni, ő maga azonban egyáltalán nem rajong az ízéért.

A McDonald's ikonikus halas szendvicsét nem ajánlják az alkalmazottak.
A McDonald's ikonikus halas szendvicsét nem ajánlják az alkalmazottak.

A zöld választás nem mindig diétabarát

Egy minnesotai alkalmazott elárulta, hogy a saláták csak látszólag alakbarátok. "Nem vagyok oda a zöldségekért, ráadásul a salátáink kalóriaszáma az eget veri" - mondta. A ropogós, bundás csirke saláta például 405, a cézár saláta pedig 318 kalória. Összehasonlításképpen egy sajtburger mindössze 304 kalória. Ha éppen fogyókúrán vagy, válaszd a kertész salátát, ami viszont csak 24 kalória.

A limitált ideig kapható ételek

Az ellentmondásos McRib felkavarta a kedélyeket a McDonald's háza tája körül. Az étterem dolgozói megosztották a Redditen, hogy a szendvics egyáltalán nem olyan gusztusos, mint ahogyan azt a képek alapján sejtenénk. "Mielőtt rákerül a mártás borzasztóan fest" - írta az egyik alkalmazott. "Egyáltalán nem úgy néz ki, mintha hús lenne benne."

A McDonald's-ban kapható ételekről az alkalmazottak tudnak a legtöbbet.
A McDonald's-ban kapható ételekről az alkalmazottak tudnak a legtöbbet.

Az egészségesnek látszó csirkés szendvics

"Sokan döntenek úgy, hogy egészségesen szeretnének étkezni, ezért választják a grillcsirkénket" - írta a Redditen egy alkalmazott. "Azonban megfeledkeznek arról, hogy egy gyorsétteremben esznek, ahol mindig megtaláljuk a módját, hogy valami egészségtelent készítsünk." Az étteremlánc egy vendége azt mondta, hogy azért nem eszi meg a szendvicset, mert a húst margarinban sütik, ami nem egészséges. 2015-ben egyébként a McDonald's a margarint olívaolajra és repceolajra cserélte.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek