James Bond múzeum nyílik - nem is akárhol!

A 007-es világ a filmvásznon kívül is megelevenedik, hófödte hegycsúcson, James Bond ellenfelének titkos főhadiszállásán nyílik a kedvenc titkosügynökünk ihlette múzeum.

James Bond rajongók figyelem! Július 12-én nyílik Ausztriában a kb. 3000 méteres Gaislachkogl-csúcson a Spectre-ben szereplő épületben otthonra találó James Bond múzeum, amit úgy terveztek, hogy egy vérbeli gonosztevő otthonára hasonlítson.

708
port.hu

A 007 Elements névre keresztelt múzeumot a Gaislachkoglbahn felvonóval érheted el, amiről beláthatod a Spectre hegyi jeleneteinek helyszíneit. Az épület mellett található az Ice Q étterem is, ami a filmben a Hoffer Klinik magánkórháznak adott otthont - írja a Mail Online

A kiállítás célja, hogy egyszerre mutassa be a 007-es világát  és megteremtésének folyamatát. A múzeum épületét Johann Obermoser, osztrák építész tervezte, a kiállításért pedig a James Bondfilmek (Casino Royale, A Quantum csendje, Skyfall, Spectre) művészeti igazgatója, Neal Callow felelt.

Callow elmondta a Telegraphnak, hogy a tervezésnél arra törekedtek, hogy a múzeum minél inkább hasonlítson egy olyan gonosztevő otthonához, akiket a filmekből már jól ismerünk.

„A 007 Elements célja, hogy a James Bond filmeket ultra-modern, közvetlen és megnyerő módon mutassuk be. Ezen az elképesztő helyen szeretnénk a vendégeinknek Bond környezetet teremteni, és egyedülálló módon megeleveníteni a történeteket” - mondta. A történetmesélés struktúrája, az épület termeinek ritmusa, valamint a fény és árnyék játéka a látogatóknak olyan élményt szeretne nyújtani, ami a legjobban hasonlít a filmélményhez.

A kiállítás irányított tárlatvezetéssel veszi kezdetét, ami után a látogatók szabadon fedezhetik fel a múzeum többi részét. A 007 Elements a Bond filmek kivonata, amit az innovatív technológiai, a színházi megjelenítések és az interaktív installációk keltenek életre.

Oszd meg másokkal is!
Mustra