Nyaralj a brit királyi család birtokain

Nemcsak a királyi család, a királyi életforma iránt is érdeklődsz? Itt a lehetőség, hogy kipróbáld, milyen a Erzsébet királynő, Károly herceg vagy az egykori anyakirályné birtokán élni.

Legyen szó luxusszállodákról vagy wellness szolgáltatásokról, rengetegen reklámozzák magukat olyan szlogenekkel, amelyek a királyi körülményeket hangsúlyozzák. De az az igazság, hogy a brit királyi család kastélyaival semmi sem veheti fel a versenyt. Akkor miért ne nyaralnál inkább ott?

Komolyan. Bárki - amíg nem zavarja meg a királyi család menetrendjét - eltölthet néhány napot azon a helyen, ahol amúgy a brit királynő iszogatja délutáni teáját. Függetlenül attól, hogy királypárti, történész vagy csak az arisztokrata életmódra vágyakozó vendégről van-e szó. A Vogue összegyűjtötte azokat a királyi rezidenciákat, ahol akár te is eltölthetsz néhány éjszakát.

Balmoral, Skócia

A királynő és családja minden nyáron ellátogat balmori birtokukra, a Skót-Felföldre. A környék vonzereje nyilvánvalóan a kastélyban rejlik, körülötte 150 épület található, amiből négy egy teljes hétre kibérelhető. Egyikük a rusztikus Rhebreck Lodge, ami a festői völgyre néz, szobái között pedig egy társalgó is található. Minden szállás vendégére a helyi séf főz, de házi készítésű ételekre is van lehetőség.

GettyImages-850000412
WPA Pool / Getty Images Hungary

Sandringham, Norfolk

Sandringham a királyi nyaralások egyik fő helyszíne. Bár egy karácsonyi ebédmeghívást valószínű nehéz lenne kijárni Erzsébetnél, a régi kertészház kibérlésére egész évben lehetőséged van. A Garden House-ból a főépület díszkertjére nyílik kilátás. De itt található Diana hercegné gyerekkori otthona, a Park House is, amit fogyatékkal élők számára alakítottak ki szállodává.

GettyImages-123227919
Max Mumby/Indigo / Getty Images Hungary

Roserbergi kastély

A kastélyba látogatók megszállhatnak a Cavalier Wingben, a tómenti, svéd királyi palota eredeti vendégszobáiban, amik antik padlóval, cserépkályhákkal és mély ablaknyílásokkal rendelkeznek. 

Llwynywemond, Wales

A North Range Károly herceg walesi birtokán található, amit egy pajtából alakítottak át és a helyi ízlés szerint rendeztek be. Ha egyszerre vagy a királyi család nagy rajongója és elkötelezett környezetvédő, Llwynywemond neked való, ugyanis az északi tartomány szinte teljesen fenntartható, faforgácsos kazánnal fűtenek és megújuló villamos energiát használnak.

GettyImages-88638168
Chris Jackson / Getty Images Hungary

Mey vára

2002-es haláláig a Mey vára a brit anyakirályné szeretett otthona volt, most a Royal Trusthoz tartozik. Egyik legnagyobb épülete, a Captain's House bérelhető ingatlan. Tartozik hozzá egy 6 méter hosszú melegház, ami a zárt kertre és a tengerre néz.

GettyImages-904225024
oneworld picture / Getty Images Hungary
Oszd meg másokkal is!
Érdekességek