Soha ne törd ketté a spagettit! Soha!

A világszerte sokat szenvedő, „elnyomott” tésztaételek becsületét védő olaszok saját Twitter-fiókot kaptak.

Az „Italians mad at food” profil üzemeltetői egyetlenegy dologgal foglalatoskodnak: az ételeiket megbecstelenítők bűnei miatt éktelen haragra gerjedt olaszok Facebook-hozzászólásait örökítik meg. Tényleg elég sokan vannak, és többnyire az amerikaiakat szapulják: „ha nem érdekel benneteket a konyhánk, maradjatok a hamburgereknél, és hagyjátok békén az ételeinket”. Ez a bio, a felhasználó tartózkodási helye pedig egyszerűen csak „bárhol, ahol elnyomják a tésztát”.

Tésztajogok

A felpaprikázott vagy épp rimánkodó olaszok, úgy tűnik, tényleg szívükön viselik tehát a tésztajogokat: „Olasz vagyok. Kérlek, ne kínozzátok tovább a tésztát. Szenved. Nem akarja, hogy ezt tegyék vele. Kérlek, hagyjátok abba! Köszönöm.”

Azt meg pláne nem szeretik, ha valaki félbetöri a spagettijét: „A TÉSZTÁT SOHA NEM SZABAD KETTÉTÖRNI! Ha nem tudod, hogy kell megenni, VEGYÉL RÖVIDEBBET!”

Mozzarellajogok

Giulianót inkább a mozzarella-ellenes bűnök hergelik fel: „Ő Mozzarella. Olasz. Nagyon mérges, amikor valaki azt a szomorú fehéres téglatestet nevezi „mozzarellának”. #mentsükmegazolaszbüszkeséget

Nem, nem, soha!

A csirke és a tészta házassága szintén elég sok olasznál kiveri a biztosítékot. Ezt talán a következő, rövidke dialógus képes a legegyszerűbb módon érzékeltetni:

- Az Isten szerelmére, kérlek ne rakjatok csirkét a tésztára!

- Te bolond vagy?

- Nem, csak olasz!

„AZ OTT EGY... ANANÁSZ?!"

A hozzászólásokat szortírozó és csokorba gyűjtő Huffington Post válogatása alapján úgy tűnik, a Hawaii pizzával sincsenek egyébként kibékülve a lobbanékony olaszok: „Aki ananászt tesz a pizzájára, pokolra jut. Nem lesz esélye az alkudozásra, és a pokol kutyakaja-zabálók számára kijelölt bugyrában kap majd helyet.”

És: „Amikor egy amerikai ananászt helyez a pizzájára, valahol meghal egy olasz. Adózzunk egy perc néma csenddel emlékének, és mondjunk nemet a pizzák által elszenvedett erőszakra!”

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek