David Bowie-nak öltözött egy metrómegálló

A Brooklyn Múzeum Bowie kiállítása mellett egy metróállomás kitapétázásával is tisztelegnek New Yorkban a két éve elhunyt művész előtt.

A New York-i metrómegállót a Brooklyn Múzeumban júliusig megtekinthető „David Bowie Is” kiállítás apropóján gyömöszölték tele Bowie-val a múzeum és a Spotify dolgozói. A Spotify közreműködése a műalkotásokon elhelyezett kódokon lesz majd tetten érhető: a képek mellé jár egy kód is, amivel meg lehet majd hallgatni néhány dalt online.

Jobb, mint a tojás árát bámulni

A Broadway-Lafayette állomás falaira és beléptetőkapujára aggatott Bowie-k május 13-áig tekinthetők meg a TimeOut szerint, és ingyen, azaz a jegyként funkcionáló kártya lehúzása után vehetők szemügyre. Már ha nem túl nagy a tömeg, egy standard New York-i ugyanis valószínűleg gond nélkül a földbe döngöl egy két másodpercnél tovább ácsorgó bámészkodót.

Pár év múlva a kártya is kiállítási tárgy lehet

A metróállomás falaira a Brooklyn Múzeumban megtekinthető több mint 400 műtárgy egy-egy reprodukciójából és a rajongók által készített alkotásokból is került, és természetesen Bowie-s metrókártya is kapható a helyszínen. Az installáció részét képező tárgyak és képek mellé egy-egy New Yorkkal kapcsolatos Bowie idézetet is társítottak egyébként a minikiállítás kurátorai.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek